Vandaag presenteer ik jullie vol trots de e-learnings activiteiten met zorgvragers voor de VVT en activiteiten met cliënten voor de GHZ. Vorig jaar werd dit door veel van jullie genoemd als interessant onderwerp en nu dus beschikbaar.

Toen ikzelf nog in de zorg werkte, waren er overal activiteitenbegeleiders. (En ja, dat is best lang geleden, niet verder vertellen…) Dat had zo zijn voordelen. Deze activiteitenbegeleiders hadden uiteraard verstand van het organiseren en verzinnen van activiteiten. Klein nadeel was dat de nadruk soms wel erg lag op het resultaat.

Ik herinner me een organisatie waar ik samen met een collega een veranderproject begeleidde en waar we heel veel collega’s van de werkvloer trainden.

In gesprek met bewoners hoorden we over de activiteitenbegeleiding de volgende geluiden. “Ik mag niet meedoen met de creamiddag want ik brei niet meer zo goed”. Of “Ze zijn hier heel streng, de juf doet altijd de ogen van Nijn, zij kan dat heel precies.”

Activiteiten met zorgvragers organiseren VVTHopelijk is dat resultaatgerichte verdwenen. Maar wat uiteraard spijtig is, is dat nu de kennis over het begeleiden van activiteiten vaak ontbreekt. Wat is leuk om te doen met een groep oudere zorgvragers, waaronder ook een paar met dementie? En als het niet belangrijk is of Nijn recht uit haar oogje kijkt, wat dan wel?

Kijk en daarop krijg je als cursist van de e-learning antwoord. We hebben een versie voor de ouderenzorg en een versie voor de gehandicaptenzorg. Super handig in deze tijden van Corona waarin veel activiteiten afvallen.

Ik wens je een inspirerende en activiteitrijke week toe.

Warme groet, en blijf gezond!

Hedwig

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.