Hoe kun je medewerkers stimuleren om zich te blijven ontwikkelen. Want de zorg wordt steeds ingewikkelder. Maar hoe doe je dat in tijden van personeelstekorten?


Blended leren in MBO opleiding helpende plusHoe kun je een vervolgopleiding aantrekkelijker maken?

Als medewerkers een opleidingstraject gaan doen naast hun werk dan is dat pittig. Ze vragen zich af: Past dat wel met alle andere dingen die op mijn bordje liggen? Wordt het niet teveel geregel? En betekent dit nog meer invallers als ik ook nog eens een dag per week naar school ben?

 

Erkende MBO Helpende plus combineert klassikale scholing met e-learning

E-learning wordt beperkt ingezet op veel MBO opleidingen. Het accent ligt zwaar op klassikale scholing. Dat kan anders! E-learning Made Easy biedt in combinatie met een erkend MBO vanaf 2020 een Helpende plus opleiding aan MET e-learning. Want met e-learning kun je een deel van de theorie aanbieden. Dat betekent minder klassikale momenten voor de medewerker. En voor de organisatie, dus minder verlet dat hoeft te worden opgelost. Wat noodzakelijk is gezien de enorme personeelstekorten die er nu al zijn en die alleen maar groter worden de komende jaren.

 

Studenten vragen om e-learning

E-learning biedt veel voordelen. En studenten vroegen erom. Bijvoorbeeld omdat ze al kennis hebben over een onderwerp. Zonde om dan daarover een les te moeten bijwonen. Stel dat je moeder en schoonmoeder dementie hebben en je je daar al in verdiept hebt. Wat voegt een les over dementie dan toe voor deze student?

En meer algemeen: kennis leent zich prima voor e-learning. En dus kwam dit MBO bij ons met de vraag of wij e-learning hebben voor de helpende plus opleiding. Wat we inderdaad hebben.

 

Niveau 2 en e-learning?

Veel organisaties hebben alleen e-learning voor de voorbehouden handelingen. En twijfelen of helpenden en e-learning wel een goede combi is. Gelukkig weten wij uit jarenlange ervaring dat elk niveau medewerker e-learning kan doen. E-learning Made Easy biedt e-learning aan vanaf niveau 1. En voor niveau 2 hebben we een compleet pakket dat perfect aansluit bij het keuzedeel Helpende plus.

Denk bijvoorbeeld aan Medicatieveiligheid Aanreiken en Klaarzetten. In deze e-learning ligt de verantwoordelijkheid van de medicatie bij de zorgvrager. De cursist leert hoe zij kan zien of de zorgvrager deze regiefunctie nog aankan.

 

Geen paniek: klassikale lessen blijven

Natuurlijk is e-learning een onderdeel van de opleiding. Er blijft genoeg over om in klassikale bijeenkomsten te doen. En via werkplekleren waarbij docenten op de werkvloer cursisten op de werkvloer coacht.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.