Iets weten en die kennis toepassen, dat zijn nog 2 heel verschillende zaken. Natuurlijk weten we allemaal dat groente en fruit gezond zijn, ik ook. Maar eet ik er elke dag voldoende van? Dan moet ik bekennen dat het niet zo is. En ik ben nog wel voedingskundige! Ai.

Wet zorg en dwang vervangt Wet BOPZ

Met de Wet zorg en dwang geldt hetzelfde, en dat komt ook omdat het een veel ingewikkelder verhaal is dan 2 ons groente en 2 stuks fruit. En omdat de wet intussen al 2 reparaties heeft gehad. Maar door stap voor stap de juiste vragen te stellen, kom je een heel eind. In feite een soort klinisch redeneren, maar dan voor de Wet zorg en dwang.

Casus Wet zorg en dwang

Op 8 juni organiseert E-learning Made Easy een gratis webinar over de Wet zorg en dwang, waarin we die stappen en vragen doorlopen aan de hand van een casus.

Wet zorg en dwangCasus:
Meneer Dilanus heeft dementie. Hij woont op afdeling Den olde Eik. Zijn zoon knipt zijn haar. Want zijn vader vindt dat niet prettig. Omdat Pa ineens een rare beweging maakte, kreeg hij bijna een schaar in zijn oog. Sindsdien bindt de zoon de polsen van zijn vader voor 10 minuten vast. Pa is daar ok mee.

Benieuwd of dit wel of niet mag?

Meld je hier aan voor het gratis webinar! (dit webinar is al geweest)

Doe het snel, want er kunnen maximaal 50 mensen meedoen.

Wie, wat, waar en hoe?

Datum: dinsdag 5 juli 2022 van 20- 21 uur via Zoom
Voor wie?: Zorgverantwoordelijken, EVVers en wijkverpleegkunidgen die met de Wzd te maken hebben.
Geaccrediteerd: ja, 1 accreditatiepunt bij het kwaliteitsregister V&V (verzorgenden en verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen) na deelname aan het gehele webinar
Inhoud: casusbespreking aan de hand van de Wet zorg en dwang

Meld je aan voor het gratis webinar (dit webinar is al geweest)

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.