Gratis e-learning handhygiëne in de zorg

Handhygiëne is een belangrijk middel om verspreiding van infecties te voorkomen. Handhygiëne vraagt vooral om een consequente uitvoering en naleving. Eerder heb ik een serie teleseminars gehouden over handhygiëne, waarin deelnemers ook hun vragen konden stellen.

gratis e-learning handhygiëne in de zorg
veelgestelde vragen over handhygiëne

Meestgestelde vraag over handhygiëne in de zorg

Mag je gladde ringen en gladde polssieraden dragen? Het antwoord luidt: nee, dat mag niet! Micro-organismen zoals bacteriën denken heus niet: onder de trouwring mag ik niet groeien. Onder ringen en sieraden kunnen deze nu eenmaal makkelijk groeien. Afdoen dus!

Wat te doen bij een uitbraak van het Norovirus?

Het Norovirus is ontzettend besmettelijk. Het virus is niet gevoelig voor handalcohol, dus het beste was je de handen en spoel je het virus van de handen. Overigens staat in de nieuwste richtlijn dat je ook handen kunt desinfecteren. Dat is omdat men vindt dat je beter iets dan niets kunt doen.

Welke plekken vergeten veel mensen bij het handen reinigen?

De meest vergeten plekken zijn tussen de vingers, de duimen en de polsen. En 20 seconden de handen onder de kraan houden bij het wassen is ook pittig lang. Daar gaan veel mensen dus ook de fout mee in.

Alles weten over handhygiëne? Als cadeautje kun je hieronder de gratis e-learning aanvragen.

Veel mensen denken dat e-learning onpersoonlijk is. Wij merken dat als cursisten vragen of opmerkingen hebben, E-learning Made Easy snel reageert. Dat is erg plezierig.

Stijn van Beurden, Intern Adviseur implementatie zorginformatiesysteem (ZIS)

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.