Blaaskatheter verzorgen

E-learning blaaskatheter verzorgen  gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg komt de verpleegkundige bij de cliënt om de blaaskatheter in te brengen. Dit is immers een voorbehouden handeling, die de meeste begeleiders niet mogen uitvoeren. Maar: blaaskatheter verzorgen kan en mag prima door begeleiders en cliënten gedaan worden.

Dan is het belangrijk dat je als begeleider weet waar je op moet letten zodat je bij problemen en complicaties weet wat je doet, maar uiteraard zonder dat jij verpleegkundige of arts wordt.

En dat is precies waar deze e–learning over gaat. Je leert het belangrijkste over anatomie bij het plassen, wanneer een blaaskatheter nodig is, welke verschillende katheters er zijn en hoe je een blaaskatheter goed verzorgt. Ook gaan we in op het begeleiden van cliënten die zelf hun katheter verzorgen: hoe doe je dat? Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat de cliënt de regie behoudt.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Blaaskatheter verzorgen

  • lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo

  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

 

Duidelijke voorbeelden, waardoor je beter de inhoud begrijpt en hoe je vervolgens kunt handelen.

Lianne, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Niet gevonden? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.