Cursus Zorg: easy peasy bijscholen en nascholen

>65 cursussen voor de zorg, inclusief helpdesk en support

Je wilt niet zomaar een cursus zorg

Je wilt dat zorgmedewerkers de lesstof makkelijk kunnen volgen. En je zoekt een opleider die de meest recente ontwikkelingen kent én verwerkt in de cursus zorg.

Komt goed uit: E-learning Made Easy doet dat.

Hieronder staat een compact overzicht van onze online cursussen voor de zorg.

Trouwens: wist je dat we doorlopend nieuw materiaal ontwikkelen? Want de zorg verandert continu, dus onze zorgcursussen bewegen mee.

Veel mensen denken dat e-learning onpersoonlijk is. Wij merken dat E-learning Made Easy snel reageert als cursisten vragen of opmerkingen hebben. Erg plezierig.

Stijn van Beurden, Intern Adviseur implementatie zorginformatiesysteem (ZIS)

  • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Professioneel handelen

Professioneel handelen is vakkundig handelen. Met voldoende kennis en de juiste beroepshouding. In onze e-learnings over professioneel handelen komen die twee altijd samen.

We hebben een breed aanbod: van Voorbehouden handelingen en Medicatieveiligheid tot Vocht & voeding. Naast de algemene cursussen behandelen we ook specifieke onderwerpen, zoals het herkennen van symptomen van een te hoog of te laag bloedsuikergehalte.

Communicatie

Zorgmedewerkers communiceren voortdurend met zorgvragers, collega’s en mantelzorgers. Die communicatie leg je vast. De zorgsector maakt vaak gebruik van de SOAP-rapportage: een gestructureerde methode waarmee zorgprofessionals elkaar op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen rondom de zorgvrager.

We hebben de cursussen SOAP-rapportage voor de vvt en SOAP-rapportage voor de gehandicaptenzorg. Want ouderenzorg en gehandicaptenzorg lijken op elkaar, maar ze hebben beide hun specifieke uitdagingen en problemen.

Omgaan met

Dementie, delier, depressie: je kunt het allemaal tegenkomen in de zorg. In onze cursussen leren zorgmedewerkers om te gaan met ziekte. Hoe vaak komt een aandoening voor? Hoe ondersteun je een zorgvrager? Allemaal vragen die we behandelen. Kijk maar eens bij Omgaan met dementie of Omgaan met depressie.

Veiligheid

Zorgvragers moeten erop kunnen vertrouwen dat ze in goede handen zijn. En ook zorgverleners hebben recht op een veilige werkplek. Daarom zijn onze cursussen met het thema veiligheid ook zo belangrijk. Omgaan met hitte bijvoorbeeld, of het melden van incidenten. En in onze cursus omgaan met agressie leer je wat je kunt doen als agressief gedrag uit de hand dreigt te lopen.  

Welzijn

Welzijn krijgt steeds meer aandacht in de zorg. Als een zorgvrager goed in z’n vel zit, heeft dat een positief effect op de gezondheid. Een zorgmedewerker kan het welzijn vergroten met het organiseren van activiteiten. In onze cursussen leer je waar je op moet letten als je een activiteit begeleidt.

We hebben 7 e-learnings over de Wet zorg en dwang bekeken. Die van Elearning Made Easy stak er met kop en schouder bovenuit.

Carla, opleidingsfuntionaris

Wetgeving

Wetten, regels, richtlijnen. Je krijgt er sowieso mee te maken in de zorg. En dan ontstaan ook de vragen. Wie mag wat doen? Onder welke omstandigheden? En wat zijn de nieuwe regels? Kortom: je moet up-to-date zijn en blijven. Daarom hebben we verschillende cursussen over voedselveiligheid, dataveiligheid en wetgeving voor je.

Zorg rond het sterven

Zorg rond het sterven is vaak erg ingewikkeld. Het gaat niet alleen om het verlichten van pijn en stress, maar ook om het begeleiden van de zorgvrager en de nabestaanden bij het aanstaande verlies. We ondersteunen je in dit proces met onze cursussen.

Zorgplan

Veel organisaties werken met het Omaha systeem. Wij helpen zorgmedewerkers om alles uit dit systeem te halen, met de Basiscursus Omaha, Klinisch redeneren en Vakbekwaam indiceren met Omaha.

Een tipje van de sluier uit onze e-learnings

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.