Diabetes en insuline injecteren
E-learning over begeleiden bij diabetes en het injecteren van insuline in de zorg
Diabetes mellitus is een veelvoorkomende aandoening, die veel complicaties kan geven. Denk aan een hypo’s, hypers, maar ook schade aan de ogen en nieren. Bovendien ligt het hoge risico op een beroerte of hartinfarct op de loer. Goede regulatie van de bloedglucose is dus superbelangrijk voor zorgvragers met diabetes.
Diabetes symptomen herkennen
Het herkennen van symptomen van een te hoog of juist te laag bloedsuikergehalte vraagt om kennis van zorgprofessionals. Zij moeten weten hoe schommelingen in de bloedglucose ontstaan, welke signalen de zorgvrager dan afgeeft en hoe je dan vervolgens handelt.
.
-
lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo
- inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
- te volgen op laptop, tablet of smartphone
- ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
- automatische accreditatie na de toets
Wat doe je bij een hypo?
Met de hulpmiddelen van tegenwoordig is het gelukkig steeds makkelijker geworden om bloedsuikers te meten en insuline te injecteren. Maar… extreme hypo’s en hypers blijven stressvolle momenten, waarbij je snel wil handelen. Kleine fouten zijn zo gemaakt. En juist kleine fouten kunnen bij diabetes leiden tot ernstige of zelfs fatale gevolgen. Iemand die veel trek heeft, hevig transpireert en trilt, geef je NO WAY insuline.
E-learning over diabetes en de insulinepen
In de e–learning Diabetes & insuline injecteren staat alles over schommelingen in bloedglucose, de bloedglucose-meting en het begeleiden bij complicaties. Want hoe zat het ook alweer: laat je diabetische voeten met wonden in een voetenbadje weken? Is een wandeling voldoende beweging bij diabetes? En zou een zout-arm dieet helpen? In de module komen zowel leefstijladviezen als medicamenteuze behandelingen aan de orde. Natuurlijk behandelen we ook hoe je de insulinepen gebruikt.
Leren=Leuk
Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie en Voorbehouden handelingen. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of klik hier als je zzp-er bent.
Dit leert veel beter. Er staat nu eens geen dokterstaal in, maar lesstof die op de werkvloer voorkomt. Compliment!
Karin Engels, cursist
Meer leren?
De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.
Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.
Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.
Heb je een vraag? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!
Gratis
Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.
Over E-learning Made Easy
E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.