Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

E-learning Voorbehouden handelingen

E-learning pakket met 12 voorbehouden handelingen uit de ouderenzorg zodat kennis up to date is (aftoetsen ook mogelijk)

Bijscholen op de voorbehouden en risicovolle handelingen is verplicht. Dat kan in een klaslokaal. Maar dan moet je als cursist afspraken of werk afzeggen, het tempo ligt te hoog of te laag, je staat in de file en als je op een later moment nog iets wilt opzoeken dan ben je je aantekeningen kwijt…

Dat kan echt veel makkelijker! Met onze e-learning kunnen cursisten snel aan de slag met het uitvoeren van de lesstof. Op hun eigen tempo, op een zelfgekozen moment, zonder reistijd en informatie nazoeken is super-eenvoudig.

Ons aanbod is beschikbaar voor organisaties en zzp-ers die werken in de ouderenzorg (thuiszorg, verpleeghuis, verzorgingshuis, kleinschalig wonen). De e-learning is gericht op verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4.

E-learning voorbehouden handelingen

Maar wat maakt onze e-learnings zo bijzonder?

 • door de herkenbare praktijksituaties kan de cursist de lesstof direct toepassen in het werk
 • de modules zijn gericht op de ouderenzorg: de cursist treft dus alleen situaties en handelingen die voor haar van toepassing zijn
 • de cursist leert echt wat door de nieuwe, verrassende lesstof die we hebben ontwikkeld in overleg met praktijkbegeleiders
 • in stap voor stap video’s ziet de cursist hoe de handeling moet worden uitgevoerd
 • na het behalen van de toets is er een certificaat
 • de e-learnings zijn geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V
 • gebaseerd op ondermeer de protocollen van Vilans
 • de cursist oefent al tijdens het maken van de modules met oefenvragen zodat hij/zij goed voorbereid is op de toets
 • de e-learning biedt niet alleen saaie tekst, maar ook vragen, interactieve elementen, video en verwerkingsopdrachten
 • de e-learning is geheel responsive en kan dus op elke device (telefoon, tablet, pc, laptop) worden gedaan

Wil je jouw vaardigheden updaten? Bekijk dan onze mogelijkheden voor het inoefenen en/of aftoetsen van vaardigheden in de praktijk.

Deze e learning voor verzorgende ig of verpleegkundige bevat:

e learning voor de verpleegkundige of verzorgende ig

 

 1. Injecteren (intramusculair en subcutaan)
 2. Stomaspoelen en stomazorg
 3. Diabetes en insuline meten en injecteren
 4. Blaaskatherisatie (man/vrouw plus blaasspoelen)
 5. Suprapubische katheter
 6. PEG / maagsonde
 7. ACT zwachtelen
 8. Zuurstof toedienen
 9. Tracheostoma
 10. Wondzorg
 11. Handhygiëne
 12. Meten vitale functies
  (alle modules zijn geaccrediteerd,
  in totaal 23 accreditatiepunten)

Wil je alle informatie? Vraag dan de brochure aan!

 

Wil je jouw vaardigheden updaten? Bekijk dan onze mogelijkheden voor het inoefenen en/of aftoetsen van vaardigheden in de praktijk.

Ik vond het leuk met die casussen, daar leer je echt van!

Grietje, cursist

Werk je bij een organisatie?

Voor organisaties die moeten voldoen aan de wet BIG hebben we verschillende mogelijkheden. Voor aantallen tot 50-100 cursisten kan dat via onze leerportaal. Dit betekent snel starten, geen extra kosten, geen extra gedoe.

Betaalbaar & eenvoudig een eigen leeromgeving

Zijn er meer dan 50-100 collega’s dan is een eigen leeromgeving interessant. En we horen je bijna denken ‘duur en ingewikkeld’, maar dat hoeft echt geen duizenden euro’s en maanden aan implementatie te kosten. E-learning Made Easy biedt de mogelijkheid om zeer betaalbaar en vlot een eigen leeromgeving in te richten. De organisatie heeft dan een eigen leerportaal en teamleiders kunnen dan bijvoorbeeld in 1 oogopslag zien welke medewerkers bevoegd en bekwaam zijn voor een bepaalde handeling. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de wensen van de organisatie is het eigen leerportaal binnen een week tot een maand startklaar voor cursisten. Zo zijn medewerkers aantoonbaar bevoegd en bekwaam. Dit gebeurt op een prettige, eigentijdse manier die zowel voor medewerker als organisatie tijdsbesparend is.

Scherp tarief bij grotere aantallen

Daarnaast hanteren we een scherp tarief bij grotere aantallen en hebben we je graag als klant, maar alleen als jij dat wilt. We geloven niet in langdurige contracten. Na het eerste jaar kun je per maand opzeggen.

Werk je als zzp-er?

We bieden je deze hoogwaardige e-learnings aan tegen een speciale pakketprijs. Net als bij onze andere modules kun je gebruikmaken van onze uitstekende helpdesk. Hier kun je terecht voor technische èn inhoudelijke vragen. We horen je vraag graag! Uiteraard krijg je antwoord.

Accreditatiepunten

Bij het halen van de e-learnings horen accreditatiepunten. En alles voor jouw gemak: dus ben je lid bij het kwaliteitsregister V&V dan geven wij de punten voor je door.

Cursistenpagina’s

Ook kun je gebruikmaken van de cursistenpagina’s waar je achtergrondinformatie vindt en die we steeds updaten met nieuwe informatie.

 

Doelgroep van de e-learning Voorbehouden handelingen zijn:

De e-learnings zijn gericht op verzorgenden IG, verpleegkundigen niveau 4 en verpleegkundigen niveau 5 die werkzaam zijn in de VVT of ouderenzorg.

 

Duidelijk verhaal. Afwisselend met tekst (duidelijk lettertype), vragen, gesproken tekst. Was leerzaam.

Fieke, cursist

Inoefenen en Aftoetsen

E-learning Made Easy biedt ook de mogelijkheid om jouw vaardigheden in praktijk te oefenen of af te toetsen.

 

Inoefenen voorbehouden handelingen

Je hebt gedurende langere tijd de voorbehouden handelingen niet meer gedaan en moet de handelingen opnieuw inoefenen. Tijdens deze trainingsdag van 9.30-16.30 uur krijg je uitleg, toelichting en ga je oefenen. Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum aantal is 10.

 

Meer informatie over Inoefenen

 

Na het inoefenen kan de cursist de handelingen af laten toetsen op een Aftoetsdag.

Aftoetsen voorbehouden handelingen

Bij het aftoetsen gaan we ervan uit dat je de handelingen in je dagelijkse praktijk regelmatig doet. Tijdens deze aftoetsdag van 9.30-16.30 uur laat je zien dat je de handelingen volgens het Vilansprotocol uitvoert. Er is een trainer aanwezig en je werkt in koppels met medecursisten voor het aftoetsen. Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum aantal is 6.

Let op: om deel te nemen aan de inoefen- of aftoetsdag, moet je in het bezit zijn van het certificaat van de e-learning Voorhouden handelingen. Dit certificaat moet je op de trainingsdag kunnen laten zien.

 

Meer informatie over Aftoetsen
 

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.