Gezond gedrag stimuleren

E-learning gezonde leefstijl en motiverende gespreksvoering

Iedereen maakt elke dag keuzes die invloed hebben op de gezondheid. Broodje kroket of een bakje salade? Neem je de trap naar de 3de  verdieping of toch liever de lift? Welke keuze maak je zelf?

Wordt geen papagaai

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat iemand een grotere kans heeft om gezond een hoge leeftijd te bereiken. Gezond gedrag verhoogt de kwaliteit van leven, ook bij mensen met een chronische aandoening. Natuurlijk weet je zorgvrager zelf ook wel dat roken niet gezond is. Hoe kun jij zorgvragers ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes zonder een vervelende papagaai te worden die elke keer hetzelfde roept. Hoe je dat doet, leer je in deze e-learning.

 

gezond gedrag en motiverende gespreksvoering

  • lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo

  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Met persoonsgerichte zorg eigen regie bevorderen

De zorgvrager bepaalt zelf wat voor hem de beste kwaliteit van leven is en welke ondersteuning en zorg hij daarvoor nodig heeft. Als zorgprofessional versterk je de eigen regie als je uit gaat van wat de zorgvrager kan, niet van zijn beperkingen. Daarnaast laat je de zorgvrager zoveel mogelijk zelf keuzes maken en help je hem inzicht te krijgen in zijn behoeften en wensen.

Vergroot dus jouw kennis met onze e–learning

De e–learning Gezond gedrag stimuleren zit boordevol met praktijkgerichte casussen, zodat je advies geeft als de zorgvrager daaraan behoefte heeft en vervolgens hem ondersteunt om met kleine stappen hierin succes te boeken. In de module Motiverende gespreksvoering leer je hoe je de zorgvrager kunt ondersteunen om de motivatie te vinden en te versterken om het gedrag te veranderen.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Prettig dat er bij elk onderwerp een korte vragenronde is, zodat je er extra over na denkt en het beter blijft hangen.

Annelies, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.