Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor zorg en welzijn

Gratis e-learning handhygiëne in de zorg

Handhygiëne in de zorg is een belangrijk middel om verspreiding van infecties te voorkomen. Voor handhygiëne vraagt vooral om een consequente uitvoering en naleving. Eerder heb ik een serie tele-seminars gehouden over handhygiëne, waarin deelnemers ook hun vragen konden stellen. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met onze service desk.

gratis e-learning handhygiëne in de zorg

veelgestelde vragen over handhygiëne

Meestgestelde vraag over handhygiëne in de zorg

Mag je gladde ringen en gladde polssieraden dragen? Het antwoord luidt: nee, dat mag niet! Micro-organismen zoals bacteriën denken heus niet: onder de trouwring mag ik niet groeien. Onder je persoonlijke ringen en sieraden kunnen deze nu eenmaal makkelijk groeien. Afdoen dus!

Wat te doen bij een uitbraak van het Norovirus?

Het Norovirus is ontzettend besmettelijk. Het virus is niet gevoelig voor handalcohol, dus het beste was je de handen en spoel je het virus van de handen ten behoeve van infectiepreventie. Overigens staat in de nieuwste richtlijn dat je ook handen kunt desinfecteren. Dat is omdat men vindt dat je beter iets dan niets kunt doen. Op de hoogte blijven over dit soort nieuws? Abonneer dan op onze nieuwsbrief of lees onze blog pagina.

Welke plekken vergeten veel mensen bij het handen reinigen?

De meest vergeten plekken zijn tussen de vingers, de duimen en de polsen. En 20 seconden de handen onder de kraan houden bij het wassen is ook pittig lang. Daar gaan veel mensen dus ook de fout mee in.

Alles weten over handhygiëne? Als cadeautje kun je hieronder de gratis e-learning aanvragen. Wellicht ook interessant zijn onze informatie pagina’s over leren omgaan met tijdsdruk in de zorg en hoe je kunt leren omgaan met dementie en omgaan met agressie.

Veel mensen denken dat e-learning onpersoonlijk is. Wij merken dat als cursisten vragen of opmerkingen hebben, E-learning Made Easy snel reageert. Dat is erg plezierig.

Stijn van Beurden, Intern Adviseur implementatie zorginformatiesysteem (ZIS)

 

Meer leren?

e-learning cursus op maat is ook mogelijkOp zoek naar e-learning rond een ander onderwerp of voor een andere doelgroep?
Wij bieden betaalbaar maatwerk. Meer weten? Bel (T: 033 - 200 03 67)
of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

 

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.