Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor zorg en welzijn

Gratis e-learning handhygiëne in de zorg

Handhygiëne in de zorg is de beste manier om verspreiding van infectieziekten te voorkomen. Dat geldt voor het Coronavirus en ook het ‘gewone’ griepvirus, Noro en andere virussen en bacteriën worden met goede handhygiëne drastisch in aantal teruggebracht. 

Alleen: wat is een goede handhygiëne? Hoe lang moet je de handen wassen? Zijn er situaties waarin je beter kunt desinfecteren of juist waarin je beter kunt wassen?

Op al deze en meer vragen krijg je antwoord in de gratis e-learning Handhygiëne. Vraag ‘m direct aan. 

 

gratis e-learning handhygiëne in de zorg
veelgestelde vragen over handhygiëne

Meestgestelde vraag over handhygiëne in de zorg

Mag je gladde ringen en gladde polssieraden dragen?

Nee, dat mag niet. Micro-organismen zoals bacteriën denken heus niet: onder de trouwring mag ik niet groeien. Onder je persoonlijke ringen en sieraden kunnen deze nu eenmaal makkelijk groeien. Afdoen dus!

Wat doe je bij een uitbraak van het Norovirus?

Het Norovirus is ontzettend besmettelijk. Het beste was je de handen en spoel je het virus van de handen ten behoeve van infectiepreventie. Overigens staat in de nieuwste richtlijn dat je ook handen kunt desinfecteren. Desinfecteren is iets minder effectief dan wassen, maar veel beter dan niks doen, als er bijvoorbeeld geen water in de buurt is.

Welke plekken vergeten veel mensen bij het handen reinigen?

De meest vergeten plekken zijn tussen de vingers, de duimen en de polsen. En 20 seconden de handen onder de kraan houden bij het wassen is ook pittig lang. Daar gaan veel mensen dus ook de fout mee in.

Meer weten over handhygiëne? Met de gratis e-learning Handhygiëne leer je de meest recente inzichten over Handhygiëne. Vraag ‘m direct aan.

Veel mensen denken dat e-learning onpersoonlijk is. Wij merken dat als cursisten vragen of opmerkingen hebben, E-learning Made Easy snel reageert. Dat is erg plezierig.

Stijn van Beurden, Intern Adviseur implementatie zorginformatiesysteem (ZIS)

 

Meer leren?

e-learning cursus op maat is ook mogelijkOp zoek naar e-learning rond een ander onderwerp of voor een andere doelgroep?
Wij bieden betaalbaar maatwerk. Meer weten? Bel (T: 033 - 200 03 67)
of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

 

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.