Kwetsbare ouderen

E-learning over signaleren en ondersteunen van kwetsbare ouderen in de thuiszorg

Ouderen blijven steeds langer thuiswonen. Dat is overheidsbeleid en vaak hun eigen wens. Thuiswonen voelt veilig en vertrouwd, maar toch kan dat zomaar ineens omslaan. Wanneer een vitale oudere verandert in een kwetsbare oudere. En daarmee ineens veel meer risico loopt.

Achteruitgang signaleren

Achteruitgang kan op fysiek, cognitief of sociaal vlak. En dit zorgt ervoor dat kwetsbare ouderen minder in staat zijn om eigen regie te voeren. Ze verliezen hun zelfstandigheid en er ontstaat een risicovolle situatie, die je vroegtijdig goed in beeld wil hebben.

Screenen op kwetsbaarheid

Maar da’s best lastig. Er is niet 1 omslagpunt of definitie van kwetsbaarheid, dus waar let je dan op? Welke signalen houd je in de gaten? En welke acties kun je inzetten en welke andere zorgprofessionals kun je betrekken?

 

cursus kwetsbare ouderen

 

  •  lekker relaxed leren: op je moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

E-learning over zorg rond kwetsbare ouderen

In de e-learning Kwetsbare ouderen leer je alles over de zorg voor kwetsbare ouderen. Cursisten leren welke factoren een oudere tot kwetsbare oudere maakt en welke screeningsinstrumenten ondersteunen bij het aanwijzen van achteruitgang. Daarnaast gaat de module over persoonsgerichte vervolgacties, Advance Care Planning, gezamenlijke besluitvorming en het opstellen van een passend zorgplan. Met als insteek dat een zorgvrager zo lang mogelijk veilig en vertrouwd thuis kan blijven wonen.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent. 

Kort en bondige uitleg. Prettig leesbaar en tussen door vragen voor een check of je op de goede weg bent.

Chahida, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.