Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

Omgaan met agressie

E-learning over het voorkomen en de-escaleren van agressie in de zorg

Bij werken in de zorg hoort (helaas) ook het omgaan met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk aan intimidatie, pesten, dreigen en zelfs geweld. Allerlei vormen van agressie die vaker voorkomen dan je misschien zou denken. Hoe ga je daar als zorgprofessional mee om? Hoe handel je bij agressieve zorgvragers?

Veilig en verstandig reageren op agressie

Als zorgprofessional is je eerste insteek om agressie te voorkomen of te verminderen. Een terechte insteek, want agressie draagt bij aan een onveilige, mogelijk gevaarlijke sfeer. Daarbij is belangrijk dat je agressie op de juiste manier benadert, zodat je de agressie vermindert en niet aanjaagt. En je ervoor zorgt dat het niet uit de hand loopt…

 

e-learning Omgaan met agressie

Zoek naar oorzaken van agressief gedrag

Goed omgaan met agressie vraagt om kennis van zaken. Dat je onderzoek doet naar de oorzaak van de agressie en op basis daarvan verder handelt. Hoe zat dat ook alweer precies?

Goed voorbereid zijn op agressie

Met de e-learning Omgaan met agressie duik je op een fijne en veilige manier in het onderwerp. Zodat je goed voorbereid je werk kunt doen, zelfs als agressie op je pad komt.

En dat je weet wat te doen als het écht uit de hand loopt. Daarnaast gaat de module over het bespreekbaar maken van agressie. Denk bijvoorbeeld aan welke acties jij als zorgprofessional kunt ondernemen na het meemaken van agressie.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.