Omgaan met autisme

E-learning over autisme in de gehandicaptenzorg

Autisme is een complexe aandoening, waar je als begeleider in de gehandicaptenzorg regelmatig mee te maken hebt. En dat vraagt om specifieke kennis over het begeleiden bij problemen in contact en sociaal gedrag. Hoe pak je dat aan? Wat heeft een cliënt met autisme nodig?

Hoe bied je goede zorg aan cliënt met autisme

Je wilt goede zorg leveren aan cliënten met autisme: je wil prikkels verminderen, structuur bieden en duidelijk communiceren Maar hoe bied je concrete voorspelbaarheid en continuïteit aan de cliënt?

Persoonsgericht werken

Er is geen one-size fits all benadering voor cliënten met autisme. Sterker nog: autisme is een spectrum-stoornis, dat wil zeggen dat er veel variaties binnen autisme zijn. Iedere cliënt met autisme is anders. Dat maakt het een complexe aandoening, die om een persoonlijke aanpak vraagt.

 

  • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

 

Vergroot dus jouw kennis met onze e–learning

De e–learning Omgaan met autisme zit daarom boordevol met superpraktijkgerichte casussen, zodat je leert wat autisme betekent voor de cliënt, maar ook leert hoe je in de omgang rekening houdt met de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt.

De e-learning gaat in op alle facetten van autisme: problemen in sociaal gedrag, problemen met planning en organisatie, problemen met slapen en eten.  Ook het onderwerp probleemgedrag komt uitgebreid aan bod: hoe de-escaleer je spanning bij de cliënt?

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Duidelijke inhoud met na elk blok vragen voor jezelf om te checken of je de info goed begrepen hebt. Handig!

Kirstin Modderkolk, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Niet gevonden? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.