E-learning Omgaan met Coronavirus

E-learning voor zorgprofessionals in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg tijdens de Corona-uitbraak

De uitbraak van het Coronavirus zet de wereld op zijn kop. Het levensgevaarlijke virus verspreidt zich razendsnel, waardoor het aantal besmettingen oploopt en steeds meer mensen ziek worden.

Het is noodzakelijk om zoveel mogelijk verspreiding van het virus te voorkomen, zodat er niet nog meer slachtoffers vallen onder zorgvragers. En dat medewerkers virusvrij blijven om hun belangrijke werk te kunnen blijven doen. Maar hoe doe je dat?

Omgaan met corona virus

 

 • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
 • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
 • te volgen op laptop, tablet of smartphone
 • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
 • automatische accreditatie na de toets

Specifieke en up-to-date informatie over zorg rond Coronavirus

Vanwege het coronavirus moeten zorgprofessionals rekening houden met besmetting via aerosolen. Informatie hierover staat verspreid over verschillende sites, folders en PDFs. En de ene bron wijkt soms af van de ander. Het is niet efficiënt als medewerkers zelf hun kennis bij elkaar moeten sprokkelen. Dat kost tijd en die tijd is er nu niet. Daarnaast mist in de adviezen vaak de praktische context en uitvoering, terwijl dat nu juist zo belangrijk is.

Met onze e-learning Omgaan met Corona kunnen zorgprofessionals snel, efficiënt en praktijkgericht kennis opdoen over het Coronavirus. De cursus is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM, Verenso en LCI. De e-learning is beknopt en overzichtelijk, met als doel dat zorgprofessionals hun werk veilig kunnen doen en de verspreiding van het virus voorkomen.

Daarnaast garanderen we dat de informatie up-to-date is. Als de richtlijnen worden aangepast of gewijzigd, voeren wij deze veranderingen direct door in onze e-learning en geven we je daar bericht van. Zo heb je als zorgprofessional toegang tot de meest up-to-date informatie.

Ik had niet gedacht dat ik het prettig zou vinden, een cursus op de computer. Maar ik vond het allemaal heel duidelijk.
De lesblokken, filmpjes en plaatjes zijn me goed bevallen.

Brigitta, cursist

Voor zorgorganisaties zonder eigen leeromgeving

Omdat we bij E-learning Made Easy onze bijdrage willen leveren aan deze strijd tegen het Coronavirus, bieden we de e-learning tegen kostprijs aan. De e-learning via onze leeromgeving kost €14,95 (inclusief BTW).

Voor zorgorganisaties met een eigen leeromgeving

We kunnen de e-learning ook via LTI aanbieden. We hebben met de meeste grote leerplatforms een LTI verbinding, onder andere Infolearn, Pulseweb, Edumanager, Moodle, Illias. Stuur ons een bericht en vermeld voor hoeveel zorgprofessionals je de e-learning aanvraagt en welke leeromgeving jullie hebben. Dan sturen wij per ommegaande een kostenopgave op basis van de kostprijs. We kunnen de LTI-links zeer snel aanleveren.

Wat je kunt verwachten van de e-learning Omgaan met Coronavirus

In de e-learning komt aan bod:

 • wat is COVID-19
 • algemene maatregels om besmetting te voorkomen
 • beschermende materialen bij COVID-19
 • verzorgen en verplegen bij COVID-19
 • schoonmaken, afval en was bij COVID-19
 • omgaan met de sociale gevolgen van COVID-19

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.