welkom bij elearning made easy

Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen
voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Praktijkgerichte betaalbare
e-learningoplossingen
voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

E-learning Omgaan met depressie

het herkennen en begeleiden bij depressieve gevoelens bij ouderen

37 euro per deelnemer | korting bij meer dan 10 deelnemers

Depressie bij ouderen komt vaak voor. Zeker bij ouderen die lijden aan een chronische ziekte, zoals dementie of de ziekte van Parkinson. 

Toch wordt een depressie bij ouderen regelmatig over het hoofd gezien. De depressieve gevoelens of gedachten worden niet herkend. 

Gevolgen van een depressie

Terwijl het herkennen nou juist ontzettend belangrijk is! Een depressie kan ingrijpende gevolgen hebben. Zorgvragers kunnen zich afzonderen, relaties verbreken en in isolement terechtkomen. Depressies kunnen ook zorgen voor fysieke klachten, zoals verminderde eetlust, gewichtsverlies en dus achteruitgang. In ernstige gevallen leidt een depressie tot suïcide. Dat maakt het van groot belang dat jij als zorgprofessional weet hoe je een depressie bij ouderen signaleert. En dat je hen op weg kunt helpen naar herstel!

E-learning omgaan met depressie in de zorg

 

  • lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo

  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Duidelijke inhoud met na elk blok vragen voor jezelf om te checken of je de info goed begrepen hebt. Handig!

Kirstin Modderkolk, cursist

Signaleren bij een depressie

Maar hoe herken je een depressie? Bij depressie denken we al snel aan lusteloosheid en zelfmoord. Dat is meestal niet hoe een gemiddelde depressie zich bij ouderen eruit ziet. Bij oudere zorgvragers zie je vaak dat hij geen plezier meer beleeft. Het kunnen ook minder opvallende signalen zijn, zoals minder eetlust, vermoeidheid, minder sociale contacten. Hoe zorg je dat je deze signalen tijdig ontdekt? En welke stappen onderneem je vervolgens? Hoe ga je in gesprek over sombere gevoelens?

Omgaan met depressie bij ouderen

Met onze e-learning Omgaan met depressie krijg je bruikbare handvatten aangereikt over wat een depressie is en hoe je ermee kunt omgaan. De cursus gaat over luisteren, gesprekvoering, en ook over beweging, afleiding en gezelschap. Daarnaast is er aandacht voor het stimuleren van eten en drinken, het vinden van structuur en het ondernemen van passende activiteiten. Zodat je samen kunt kijken hoe de depressie aangepakt kan worden.

E-learning omgaan met depressie voor alle niveaus

We hebben een e-learning voor niveau 1 en 2 en voor niveau 3 en hoger. Ieder pakket sluit perfect aan bij de werkzaamheden en kennis die nodig is voor dat niveau. Zo kun je als organisatie de gehele werkvloer bijscholen, zodat alle medewerkers betere en slimmere ondersteuning kunnen bieden in de ouderenzorg.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Niet gevonden? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.