Omgaan met epilepsie

E-learning Epilepsie voor de gehandicaptenzorg

Epilepsie komt gemiddeld bij 2% van de Nederlandse bevolking voor. Bij mensen met een verstandelijke beperking is dat 25%. Superbelangrijk dus dat jij als begeleider in de gehandicaptenzorg weet hoe je handelt bij een epileptisch aanval.

Levensgevaarlijke hersenaandoening

Epilepsie is een complexe hersenaandoening waarbij je makkelijk het overzicht kwijtraakt in eindeloos veel details. Welke vormen zijn er, wat doe je in noodsituaties. Jouw aanpak is om dichtbij de cliënt te blijven en te baseren op zijn persoonlijke wensen, waarbij je veiligheid en wensen van familie daarover meeweegt.

 

cursus omgaan met epilepsie

  • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

 

Duidelijke voorbeelden, waardoor je beter de inhoud begrijpt en hoe je vervolgens kunt handelen.

Lianne, cursist

Balanceren tussen veiligheid en eigen wensen

Als begeleider bij cliënten met een verstandelijke beperking moet je weten wat epilepsie is, hoe zich dat uit en hoe je daarop reageert. De focus ligt daarbij op het belang van de cliënt om zijn eigen leven, inclusief de epilepsie, in te richten. Je kijkt samen met de cliënt en zijn familie naar haalbare activiteiten en eventuele risico’s die daarmee samenhangen. Wat kan wel? Wat kan niet?

Jij weet wat je doet

In deze e–learning leer je daar meer over. Het gaat over wat epilepsie is, wat de belangrijkste vormen van epilepsie zijn en hoe jij als begeleider het beste kunt ondersteunen bij epilepsie. De e-learning zit vol met praktijkgerichte casussen, zodat je de kennis na afloop direct kunt toepassen op je eigen werkvloer.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.