Omgaan met gehoorproblemen

E-learning over begeleiden en ondersteunen bij dove en slechthorende zorgvragers

Ons gehoor neemt af naarmate we ouder worden. De oplossing? Harder praten. Of tenminste, dat is een gebruikelijke reactie op gehoorproblemen. Maar dat werkt niet.

Slechthorendheid bij ouderen leidt vaak tot sociaal isolement en zelfs depressiviteit. Belangrijk is dus: wat werkt wel? Hoe ga je om met dove en slechthorende zorgvragers?

Begeleiden bij doof- en slechthorendheid

Zorgvragers met gehoorproblemen wil je zo optimaal mogelijk ondersteunen, zodat ze actief mee kunnen doen in het gesprek. Maar hoe communiceer je met iemand die dovig is? Hoe kunnen lichaamstaal, gebaren en gezichtsuitdrukkingen je communicatie ondersteunen? Hoe verwerk je emoties in je bericht? En wat doe je als het bericht niet in één keer aankomt? Maar ook: hoe begeleid je een zorgvrager bij het dagelijks gebruik van bijvoorbeeld hoortoestellen?

 

E-learning Omgaan met dove en slechthorende

 

  • lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo

  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Nieuwe richtlijn over hoortoestellen

De inzichten rond doof- en slechthorendheid zijn door de jaren heen best gewijzigd. Zo zijn er nieuwe Vilans richtlijnen over oorsmeer verwijderen, oren uitspuiten en hoortoestellen.

Praktische adviezen bij gehoorproblemen

Voldoende reden dus om je kennis rond gehoorproblemen te updaten! En dat kan met onze e-learning Omgaan met gehoorproblemen. In deze cursus hebben we de nieuwste richtlijnen voor je verzameld en vertaald naar praktische adviezen. Daarnaast zit de e-learning vol met concrete tips rond signaleren en communiceren, waardoor je dove en slechthorende zorgvragers zo optimaal mogelijk kunt begeleiden. En ook: hoe je ze kunt betrekken in gesprekken!

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

De leeromgeving is prettig vormgegeven en door de verschillende vormen van hoe je tekst krijgt aangeboden blijft het ook boeien.

Marja Duijn, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.