E-learning Omgaan met NAH

Bij een complex ziektebeeld goede zorg bieden

Nah staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Het gaat om hersenletsel dat ontstaat na bijvoorbeeld een hersenbloeding of ongeluk.

NAH: je ziet het niet…

Hersenletsel heeft vaak grote gevolgen op heel veel vlakken. Maar omdat de meeste van die gevolgen onzichtbaar zijn, is dat voor de persoon met hersenletsel en zijn omgeving zwaar. NAH kan onder andere gevolgen hebben voor hoe je lichaam functioneert, je emoties en je communicatie met anderen.

Meer weten = beter ondersteunen

Als je niet of nauwelijks weet wat NAH inhoudt, dan is het bijna onmogelijk om iemand de juiste ondersteuning te bieden. Door de gevolgen van de NAH rouwen veel mensen langdurig. En begrijpelijk: ze weten hoe ze voor de NAH waren en hoe daarna. Dat is verdrietig en frustrerend.

NAH niet aangeboren hersenletsel

  • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

NAH voor elke persoon anders

Afhankelijk van de plek van het hersenletsel en de omvang, zijn de gevolgen van de NAH voor elke persoon met NAH anders. Waar meneer Klaassen moeite heeft met zich concentreren en afasie heeft, kan mevrouw Van De Water problemen hebben met plannen van handelingen en is haar emotieregulatie sterk verminderd, waardoor zij snel in en uit allerlei emoties schiet.

E–learning een goede eerste stap

Met de e–learning Omgaan met NAH zet je als zorgprofessional een goede eerste stap om meer kennis te krijgen over dit complexe ziektebeeld. Waarmee je gelijk praktische handvatten hebt hoe je goede zorg biedt aan zorgvragers met NAH.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Ik had niet gedacht dat ik het prettig zou vinden, een cursus op de computer. Maar ik vond het allemaal heel duidelijk.
De lesblokken, filmpjes en plaatjes zijn me goed bevallen.

Brigitta, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.