E-learning Omgaan met ziekte

E-learning over begeleiden en ondersteunen bij ziekte

De ouderenzorg wordt almaar complexer. Zorgvragers worden ouder en kwetsbaarder, beleid is erop gericht dat mensen langer thuisblijven en de wensen en behoeften zijn per zorgvrager erg verschillend. Bovendien verwachten familie en zorgvrager meer ondersteuning en aandacht vanuit de zorgverlening. Dat vraagt om kennis en inzicht over de ziekte bij de zorgprofessional. 

Elke ziekte kent zijn eigen verloop en vraagt om een andere benadering. Om goede zorg te verlenen, is er dus behoefte aan kennis en deskundigheid, die is bijgewerkt naar de laatste inzichten. Want wat is een maskergelaat bij de ziekte van Parkinson? Hoe ga je om met confabuleren bij dementie? En heeft stoppen met roken zin voor een zorgvrager die al COPD heeft?

E-learning Omgaan met ziekte niveau 3 en hoger

Veel nieuwe kennis over ziekte

Er is steeds meer kennis over bepaalde ziektes en de begeleiding daarbij. Zou het daarom niet fijn zijn dat je als zorgprofessional je kennis kunt bijwerken op een makkelijke en tijdsparende manier? En dat die kennis dan niet alleen gebaseerd is op de anatomie en fysiologie, maar ook wordt ondersteund door kennis uit de praktijk, zodat je de zorg kunt aanpassen aan de ziekte en de zorgvrager.

Maar goede informatie is niet zo maar voor handen. De werkdruk onder zorgprofessionals is hoog en er is dus altijd tijd tekort, wat het aannemelijk maakt dat je geen trek hebt in het doorspitten van 5 miljoen hits als je op internet zoekt naar informatie over dementie.

Bovendien is het voor de zorgprofessional vooral aantrekkelijk hoe de theorie zich vertaalt naar praktisch handelen. Als zorgprofessional sta je voor de uitdaging om eigen regie van de zorgvrager zo veel mogelijk te behouden, maar hoe ziet dat er dan uit in de praktijk? Je kunt veel lezen over de ziektes, maar waar staan uitvoerbare tips?

Vertaling van theorie naar praktisch handelen

Met het pakket Omgaan met ziekte gaan cursisten juist hiermee aan de slag. Zorgprofessionals krijgen toegang tot up-to-date informatie over de 6 meest voorkomende ziektes bij ouderen. Het pakket biedt concrete tips en handvaten die direct bruikbaar zijn voor in de praktijk.

Iedere module is logisch opgebouwd: eerst symptomen en nodige achtergrondinformatie over de ziekte, gevolgd door praktijksituaties en casussen over veelvoorkomende gevolgen en complicaties van de ziekte. Wel zo handig, omdat van de zorgprofessional verwacht wordt dat zij kennis heeft van nieuwe ontwikkelingen rond de ziekte en weet hoe daarin te kunnen begeleiden.

In verband met de hoge werkdruk in de zorg, is het fijn dat zorgprofessionals op eigen moment en eigen tempo de e-learning kunnen starten. En door onze overzichtelijke structuur in lesblokken met tijdsindicatie, kun je ook als je maar een kwartiertje hebt, even je kennis bijspijkeren.

E-learning omgaan met ziekte voor alle niveaus 

We hebben een pakket voor niveau 1 en 2 en een pakket voor niveau 3 en hoger. Ieder pakket sluit perfect aan bij de werkzaamheden en kennis die nodig is voor dat niveau. Zo kun je als organisatie de gehele werkvloer bijscholen, zodat alle medewerkers betere en slimmere ondersteuning kunnen bieden in de ouderenzorg. 

Het e-learningpakket Omgaan met ziekte bestaat uit de modules:

  • omgaan met dementie
  • omgaan met COPD
  • omgaan met MS
  • omgaan met Parkinson
  • omgaan met hartfalen
  • omgaan met CVA

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 50+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Niet gevonden? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.