Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

Pakket Huishoudelijke zorg

Ook huishoudelijke ondersteuning vraagt om vakkennis van medewerkers. Maar: niet alle medewerkers zijn beroepsgericht opgeleid.

Hierdoor kunnen klachten bij zorgvragers ontstaan of problemen bij de medewerkers, zoals lichamelijke problemen door onjuiste houding tijdens het zware schoonmaakwerk of onbegrip omdat ze niet weten hoe om te gaan met een zorgvrager met dementie.

Ook vanuit de gemeente of vanuit certificeringsoogpunt wordt steeds vaker gekeken of medewerkers huishoudelijke zorg bekwaam zijn voor hun taken.

Scholing van medewerkers is dus wenselijk. Maar klassikaal scholen is duur. Gelukkig kan het ook anders! Met ons pakket Huishoudelijke ondersteuning kun je op een efficiënte en laagdrempelige manier medewerkers scholen. Vraag de demo van de e-learning Stof genoeg aan om een idee te krijgen van deze modules.

E-learning Pakket Huishoudelijke zorg

De cursist heeft een jaar lang toegang tot de e-learningmodules. De lesstof blijft beschikbaar ook als de toets is behaald. Na het behalen van de toets ontvangt de cursist een certificaat dat ze kan downloaden en/of printen.

Bij aanschaf via de webshop kun je direct van start. Werk je in een organisatie en wil je je medewerkers bijscholen via onze e-learning? Vanaf 10 cursisten bieden we korting. Vraag hier een offerte aan.

Het pakket bevat de volgende 5 modules:
1. Stof genoeg
2. Signaleren en rapporteren
3. Omgaan met dementie
4. Omgaan met agressie
5. Veilig werken met cytostatica

Wat wordt er behandeld?

De e-learning Stof genoeg gaat over ondersteunen bij huishoudelijke taken in de privésituatie. In de module komen onder andere thema’s als vraaggericht werken, arbo en veiligheid, hygiëne en professioneel schoonmaken aan bod.

Signaleren gaat over het waarnemen van veranderingen in de situatie van de zorgvrager. Als zorgverlener zie en hoor je veel, maar hoe signaleer je? Wat doe je met een signaal? De e-learning biedt diverse herkenbare praktijksituaties, zodat de cursist oefent hoe te signaleren en welke acties te ondernemen.

De e-learning Omgaan met dementie gaat over begeleiden en ondersteunen bij zorgvragers met dementie. In de cursus leer je wat dementie is en welke verschillende vormen er zijn. We behandelen de symptomen en wat de gevolgen hiervan zijn voor de zorgvrager en mantelzorger. Aan de hand van verschillende praktijksituaties geeft deze e-learning concrete tips en handvaten over hoe om te gaan met zorgvragers met dementie.

De e-learning Omgaan met agressie gaat over verstandig reageren op agressie. Ga je tegen de agressie in? Spreek je de zorgvrager aan op zijn agressieve gedrag? Wat doe je als het uit de hand loopt? Daarnaast gaat de module over het bespreekbaar maken van agressie. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met de leidinggevende.

Veilig werken met cytostatica gaat over het uitvoeren van huishoudelijk werk bij een zorgvrager die wordt behandeld met cytostatica. In de module komen aan bod: wat zijn cytostatica en waarom zijn ze gevaarlijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert de cursist meer over het voorkomen van de verspreiding van cytostatica en welke beschermende materialen en methoden je daarvoor inzet.

Vraag de brochure aan voor meer informatie over het pakket Huishoudelijke zorg.

 

Meer leren?

Op zoek naar e-learning rond een ander onderwerp of voor een andere doelgroep?

Wij bieden betaalbaar maatwerk. Meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.