E-learning PBM bij infectiepreventie
Hoe gebruik je Persoonlijke beschermingsmiddelen in de zorg
Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruik je in het kader van infectiepreventie. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat jij als zorgprofessionals ziekteverwekkers van de ene naar de andere zorgvrager verspreidt. Of om de zorgvrager te beschermen tegen ziekteverwekkers die de jijzelf meedraagt. Ook draag je PBM om jezelf te beschermen. Superbelangrijk dus dat je als zorgprofessional weet hoe je PBM op de juiste manier gebruikt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn heel veel regels en richtlijnen rond PBM…
Hoe gebruik je PBM?
Werken met PBM komt nauw. Middelen zoals mondneusmaskers, schorten en spatbrillen hebben specifieke regels, afhankelijk van de ziekteverwekker en de richtlijnen binnen de zorginstelling. Hoe zorg je dat je PBM correct gebruikt en veilig aan het werk kan bij besmettingsgevaar?
- lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
- inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
- te volgen op laptop, tablet of smartphone
- ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
- automatische accreditatie na de toets
Infectiepreventie
PBM, persoonlijke hygiëne en handhygiëne zijn de basis van infectiepreventie. Kennis over infectiepreventie gaat dus verder dan alleen (niet-)steriele handschoenen. Het gaat ook over handen desinfecteren met alcohol en handen wassen met zeep. En bij welke ziekteverwekker je welke optie kiest.
E–learning Persoonlijke beschermingsmiddelen
Met de e–learning PBM en infectiepreventie zet je als zorgprofessional een goede eerste stap om op een correcte en veilige manier met besmettelijke zorgvragers om te gaan. Alle middelen en materialen staan overzichtelijk op een rij, met daarbij de up-to-date regels over gebruik, houdbaarheid en ontsmetting.
Leren=Leuk
Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of klik hier als je zzp-er bent.
Ik had niet gedacht dat ik het prettig zou vinden, een cursus op de computer. Maar ik vond het allemaal heel duidelijk.
De lesblokken, filmpjes en plaatjes zijn me goed bevallen.
Meer leren?
De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.
Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.
Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.
Heb je een vraag? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!
Gratis
Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.
Over E-learning Made Easy
E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.