E-learning Probleemgedrag bij dementie

E-learning over het voorkomen van en goed reageren op probleemgedrag bij dementie

Nederland vergrijst en het aantal zorgvragers met dementie neemt toe. En daarmee ook probleemgedrag. Probleemgedrag leidt tot stress: bij de zorgvrager zelf natuurlijk maar ook bij collega’s, bij familie en andere zorgvragers in de omgeving. En probleemgedrag kan leiden tot vervelende, storende of zelfs gevaarlijke situaties. Jij als zorgprofessional hebt de rol om goed te reageren op probleemgedrag en dit zoveel mogelijk te beperken. Maar hoe pak je dat aan?

Probleemgedrag gaat over het achterhalen van de oorzaak

Probleemgedrag is een uiting van een probleem dat je nog niet kent. Door op zoek te gaan naar een oorzaak van het probleem, kun je gaan werken aan een oplossing. Zodat de zorgvrager en zijn omgeving niet in situaties terechtkomen die je liever had voorkomen of moet de-escaleren.

Download hieronder alvast het stappenplan te gebruiken als poster!

 

e-learning onbegrepen gedrag bij dementie

 

  • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Ik had niet gedacht dat ik het prettig zou vinden, een cursus op de computer. Maar ik vond het allemaal heel duidelijk.
De lesblokken, filmpjes en plaatjes zijn me goed bevallen.

Brigitta, cursist

Agressie als uitlaatklep bij dementie

Zulke situaties ontstaan omdat een zorgvrager met dementie niet meer goed kan praten of communiceren over wat hij meemaakt, wat hem ergert of hoe hij zich voelt. Vervolg is dat de zorgvrager dit wel kan uiten in probleemgedrag. Door te schreeuwen, onrustig of zelfs agressief te worden.

Meer inzicht in probleemgedrag bij dementie

Met deze e-learning krijgen zorgprofessionals beter inzicht in probleemgedrag bij zorgvragers met dementie. En kun je samen met je collega’s gaan onderzoeken waardoor het ontstaat. Heeft de zorgvrager misschien pijn? Zit zijn gebit nog goed? Is zijn bril op de juiste sterkte? Is hij onder- of juist overprikkeld? Met de e-learning kun je werken aan een oplossing waardoor het gedrag verdwijnt of sterk vermindert. Dat is fijn voor de zorgvrager, maar ook voor medebewoners, naasten en zorgprofessionals.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.