E-learning Voetzorg

E-learning over het verzorgen van de voeten bij oudere zorgvragers

Tot voor kort was voetzorg het exclusieve domein van voetspecialisten. Tegenwoordig zijn ook helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen in de ouderenzorg verantwoordelijk voor de dagelijkse voetzorg. Denk aan voeten wassen, nagels knippen, vijlen en het signaleren en begeleiden bij specifieke voetproblemen. Lastig is wel dat de meeste zorgprofessionals beperkt kennis hebben van het verzorgen van de voeten.

Goede voetzorg vraagt om kennis

Terwijl kennis een vereiste is voor goede ondersteuning en begeleiden bij de voetzorg. Kennis over blaren, schimmels en diabetische voeten, maar ook over goed schoeisel, voetenbadjes en voetzorg als verwenmoment is noodzakelijk.

 

e-learning voetzorg

 

  • lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo

  • blijft een heel jaar voor jou beschikbaar
  • is praktijkgericht en interactief
  • krijg gemiddeld een 8+
  • levert een certificaat op na behalen van de toets
  • accreditatiepunten worden automatisch toegevoegd

Voetzorg is praktisch

Die kennis mist vaak. Logisch, want voetzorg is geen onderdeel geweest in de opleiding van de meeste helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Hoe kun je dan weten dat je geen likdoornpleister mag plakken bij een oudere zorgvrager? En hoe kun je dan weten dat je teennagels recht afknipt, en niet rond?

Ondersteunen bij voetproblemen

Met de e-learning Voetzorg leert de zorgprofessional over de dagelijkse lichamelijke verzorging van de voeten, hoe je daarbij ondersteunt en voetproblemen op tijd signaleert en aanpakt. Waar zit de pijn en hoe kan ik ongemak beperken?

Daarnaast besteedt de e-learning ook aandacht aan hoe voetzorg ingericht kan worden als ontspanmoment voor de zorgvrager. Wat vindt de zorgvrager prettig? Wat sluit aan bij zijn wensen?

Ik had niet gedacht dat ik het prettig zou vinden, een cursus op de computer. Maar ik vond het allemaal heel duidelijk.
De lesblokken, filmpjes en plaatjes zijn me goed bevallen.

Brigitta, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.