E-learning Zorg rond het sterven

E-learning voor zorgprofessionals over het begeleiden en ondersteunen rond het levenseinde

Zorg rond het sterven is ingewikkeld. Bij de ADL-zorg of bij de voorbehouden handelingen spreken de taken voor zich, maar bij de zorg rond het sterven kunnen jouw verantwoordelijkheden best complex en uitgebreid zijn. Van verlichten van symptomen tot aandacht voor de sociale en psychologische problemen.

Daarnaast gaat het ook over het organiseren van goede zorg: het begeleiden van de naasten, het nemen van acute beslissingen en praten over de dood. En dat zijn lastige taken, die niet altijd omschreven staan in een richtlijn of protocol.

Zorg rond het sterven gaat over een mooie afsluiting

De stervensfase is de laatste periode uit het leven van een zorgvrager. En die wil je zo mooi en goed mogelijk maken met jouw zorg. Hoe fijn is het dan als jij de zorgvrager en zijn naasten daarin goed kan ondersteunen en dat je jezelf zeker en goed voelt in die rol?

e-learning zorg rond het sterven

 

  •  lekker relaxed leren: op je moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Ik heb weer veel opgestoken van deze e-learning met toets. Nu hoop ik dat ik clienten in de palliatieve fase beter te kunnen begeleiden en verzorgen!

Laura, cursist

Verstand van zaken over sterven

Voor veel zorgprofessionals geldt alleen dat die zekerheid en kennis er niet helemaal in zitten. En da’s logisch, want zorg rond het sterven is geen alledaagse koek. Waardoor je weinig inzicht hebt in een sterfproces. En dat, terwijl dat uitgebreide takenpakket nou juist wel om veel deskundigheid vraagt… 

Want kennis is superbelangrijk. Zorgvragers willen steeds langer thuis blijven wonen en sterven het liefst in hun eigen bed. Dat maakt het nog belangrijker dat jij als zorgprofessional verstand van zaken hebt, bekwaam bent en weet hoe je die lastige taken kunt tackelen. Dat je optimale zorg kan aanbieden, zodat de familie terug kan kijken op een verdrietige, maar ook mooie laatste tijd.

E-learning Zorg rond het sterven

Met onze e-learning komen de diverse aspecten van zorg rond het sterven aan de orde. Waardoor jij de zorgvrager zo goed en volledig mogelijk kunt ondersteunen. Je leert ondermeer over palliatieve sedatie, euthanasie en de verschillen tussen die twee. Ook ga je in op de surprisevraag, het gesprek over de dood, de voorkeurshouding om te sterven, geloofsovertuigingen rond sterven en nog veel meer.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.