Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor zorg en welzijn

Afgelopen week realiseerde ik me weer eens hoe belangrijk je gezondheid is. Hoe vaak gaan we er niet vanuit dat het leven blijft zoals het nu is? We plannen een uitje voor de herfstvakantie in zonder stil te staan bij de gedachte dat het leven elke dag en zelfs elke 5 minuten er al volkomen anders uit kan zien. Een ingrijpende gebeurtenis zoals hartfalen kan deze vanzelfsprekendheid in één keer wat minder vanzelfsprekend maken.


omgaan met hartfalenTocht langs een gapende afgrond

Voor sommige mensen kan het leven voelen als een barre tocht met gapende afgronden. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn voor een zorgvrager met hartfalen en zijn familie.

Leven na hartfalen

Van het ene op het andere moment is de zorgvrager patiënt geworden. Hij heeft het hartfalen overleefd, maar moet nu leven met de consequenties van zijn ziekte. Daar komen allerlei onzekerheden en vragen bij die nadien door het hoofd rond kunnen blijven spoken. Waardoor werd het hartfalen veroorzaakt? Heeft hij kans op nog een hartaanval? Hoe loopt dat af?

Bewegingsangst na hartfalen

Uit onderzoek blijkt dat 20% van de zorgvragers met hartfalen bewegingsangst ontwikkelt. Ze zijn bang om door beweging opnieuw hartfalen te krijgen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Jan Tielmeijer. Hij vertelt over zijn ervaring met bewegingsangst en wat voor impact het heeft gehad op zijn leven.

Omgaan met zorgvragers

In de ouderenzorg kom je met regelmaat een zorgvrager tegen die last heeft van hartfalen en de consequenties daarvan ondervindt. Het is dan goed om allereerst te begrijpen wat het precies is. Wat houdt het in? Wat zijn de gevolgen? Welke behandeling krijgen zorgvragers? Het zijn enkele vragen die uiteindelijk antwoord geven op de belangrijkste vraag voor jou: hoe kun jij als zorgprofessional op een goede manier omgaan met zorgvragers met hartfalen?

Onze e-learning Omgaan met hartfalen is er voor niveau 2 en voor niveau 3/4

In de versie voor niveau 2 behandelen we hoe vaak het voorkomt, wat de belangrijkste symptomen zijn en wat je concreet rond bepaalde taken beter wel en beter niet kunt doen.

In de versie voor niveau 3/4 behandelen we hoe vaak het voorkomt, wat de belangrijkste symptomen zijn en wat je concreet rond bepaalde taken beter wel en beter niet kunt doen. Daarnaast komen anatomie & fysiologie en behandeling aan de orde. Met ook hier concrete tips hoe in bepaalde situaties te handelen.