Achter de schermen zijn mijn collega’s en ik hier bij E-learning Made Easy druk met leuke dingen. Spannende dingen die ik nog even voor me houd.

Al voorpret hebbend was ik met een collega bezig met de veranderingen. Dingetje hier, dingetje daar. Dat werk. En toen liepen we kaboem in de webshop op een gekkigheid. Maar waar we ook zochten om de gekkigheid op te lossen, we vonden het niet. Tot we in een andere webshop precies hetzelfde probleem zagen. Echt.Pre.Cies.Het.Zelfde.

En toen viel het kwartje en hadden we binnen een tiende van een seconde later de oplossing gegoogeld. Gegoocheld, kan ook. Want ik vind het nog steeds magisch: op google vind je dus alles. In principe. Als je de goede zoektermen hebt en je kunt de zin van de onzin scheiden.

Startpunt

Als zorgprof en als opleidingsfunctionaris kun je je ook suf zitten piekeren. Wat lekker is het dan als je weet dat er al een oplossing is. Want we zijn het met je eens.

Workouts E-learning made easyE-learning is een prima startpunt.

Maar soms heb jij meer nodig.

Verdieping.

Afspraken in het team.

Doorwerken van de theorie naar de praktijk.

En ook al heb je de goede zoektermen, deze antwoorden vind je niet als je googlet. Je vindt ze wel bij ons. We noemen ze vanaf nu de workouts.

Workouts

Met een workout ga je verder waar de e-learning stopt. Bijvoorbeeld bij de Wet zorg en dwang. Waarom? Omdat het een k*k moeilijk onderwerp is. Maar wat echt die verdieping nodig heeft. Bovendien is een belangrijk deel van onze klanten kleine tot middelgrote zorgorganisaties. Dan heb je echt geen formatie om eens een dag (of 2 of 3) een goede casus te maken. En dus krijg die bij ons er gewoon bij. Je kunt ze direct inzetten of (als je het niet kan laten) als inspiratie en er je eigen draai aan geven.

Bij de Wet zorg en dwang zitten 3 uitgewerkte casuïstieken en een podcast over De wet zorg en dwang in de thuiszorg. Meer weten? Hier vind je alles over de e-learnings Wet zorg en dwang.

Bij SOAP rapporteren kun je gratis onze vragenlijst downloaden om problemen rond rapporteren op te sporen in je team. Die vragenlijst vind je hier. Ook zit bij de e-learning een werkvormenblad met 3 werkvormen. Om na de e-learning in je team nog eens te kijken hoe je het rapporteren nog verder kunt verbeteren. Alles over SOAP rapporteren vind je hier.

Easy!

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.