Wat voor veel zorgorganisaties tegenvalt, is dat klassikale bijeenkomsten ook in het najaar nog niet aan de orde zijn vanwege Corona. Terwijl best veel organisaties in de ouderenzorg voor de Wet zorg en dwang klassikale bijeenkomsten hadden gepland. Want: de wet is ingewikkeld. In veel situaties is het niet zwart-wit. Begrijpelijk dat je dan kiest voor klassikale bijeenkomsten.

Maar ja, dat worden heel kleine groepen met maximaal 3 deelnemers inclusief de docent.

De juiste kennis over de wet

Hoe krijgen al die medewerkers dan de juiste kennis over die zeer ingewikkelde wet? En ook nog zo, dat medewerkers leren wat past bij hun takenpakket? Want 2020 is een overgangsjaar, in 2021 moet de wet volledig zijn ingevoerd. Gelukkig hebben wij 3 modules waarmee je een goede eerste stap zet in kennisoverdracht rond de Wet zorg en dwang voor elk niveau.

Wet zorg en dwang voor 3 functie niveausJe kunt dus zorgverantwoordelijken scholen (e-learning Wet zorg en dwang), verzorgenden en verpleegkundigen die geen zorgverantwoordelijke zijn (Basiscursus niveau 3 en 4) en medewerkers die huishoudelijke hulp bieden, woonassistenten, en ondersteunend personeel zoals baliemedewerkers (Basiscursus niveau 1 en 2).

Daarnaast kun je gebruik maken van onze ondersteunende materialen. We hebben bijvoorbeeld een podcast voor zorgverantwoordelijken waarin Louisa van den Heerik-Weijenbergh vertelt over een zorgvrager bij wie in de thuiszorg onvrijwillige zorg nodig was. We hebben 3 herkenbare casuïstieken compleet met antwoordmodel zodat trainers of teamcoaches een goed vervolg kunnen geven op de e-learning, met tips hoe je dat eventueel met videobellen kunt doen. En er is een quiz die je met team kunt doen, met voor de trainer of teamcoach suggesties om in de nabespreking aan de orde te laten komen.

Lees hier meer over de e-learning Wet zorg en dwang.

Easy

We heten niet voor niets E-learning Made Easy. Dus starten is bij ons easy. Heeft de organisatie een eigen leeromgeving, dan leveren we via LTI. Dit regelen we binnen 5 werkdagen.

Heeft de organisatie (nog) geen eigen leeromgeving? Dan gebruik je die van ons. Net zo makkelijk en net zo snel: binnen 5 werkdagen staat alles klaar voor gebruik, tegen een laag & eenmalig startbedrag.

Vraag hier een offerte aan.

 

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.