Ieder jaar nieuwe e-learnings

Wat staat er op de planning?

Rond september vragen wij altijd aan onze nieuwsbrief lezers welke e-learnings zou graag zouden willen zien. Hieruit maken wij dan een selectie en nemen deze op in onze ontwikkelplannen. Hieronder zie je de e-learnings die in ontwikkeling zijn of welke inmiddels zijn opgeleverd. Mis je een e-learning in je leeromgeving, stuur ons dan een mail, dan voegen we die direct toe. Je kunt mailen naar helpdesk@lerenisleuk.nl We reageren op werkdagen altijd binnen 24 uur.

Onderstaande e-learnings staan voor 2023 op de planning (onder voorbehoud, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden):

Omgaan met pijn

eHealth: aandachtspunten en tips

Indicatie door CIZ, zorgprofielen en herindicaties

Ouder worden met down (ghz)

Positieve gezondheid en vitaliteit

Slapen en slaapproblemen

Verslaving

LVB herkennen (na wegvallen sterke partner, laaggeletterdheid, ouder worden)

Samen leren

Omgaan met slechtziende en blinde zorgvragers

e-learning Infectiepreventie en PBM

Infectiepreventie en PBM

e-learning Hoogopgaand klysma en laxeren

Hoogopgaand klysma en laxeren

e-learning Veilig verplaatsen (tillen en transfers)

Veilig verplaatsen

e-learning incidenten melden

Incidenten melden

Weten welke e-learnings we allemaal hebben?

Het kan natuurlijk zijn dat je eigenlijk niet weet welke e-learnings we allemaal hebben. Kijk dan eens op deze pagina en laat het ons weten als je een e-learning graag toegevoegd zou willen zien. Je hebt toegang tot alle e-learnings behalve Omaha.

 

Veelgestelde vragen

Welke e-learnings voor de zorg zijn er allemaal?

Met meer dan 50 e-learnings specifiek voor de ouderenzorg traint E-learning Made Easy als sinds 2012 zorgprofessionals. Onze meest verkochte e-learnings voor de zorg zijn SOAP rapporteren en Voorbehouden Handelingen. Voor zorgorganisaties is ons pakket Huishoudelijke zorg erg interessant. Kijk voor een volledig overzicht van al onze e-learnings op onze overzichtspagina alle e-learnings voor de zorg.

Wat is rapporteren in de zorg?

Rapporteren is het belangrijkste communicatiemiddel tussen jou en je collega’s. Wanneer je op dezelfde manier rapportereert zorg je ervoor dat je elkaar begrijpt, zonder misverstanden of ruis op de lijn. Een veel gebruikte methode is SOAP rapporteren. Met onze e-learning SOAP rapporteren leer je hoe je volgens een methode rapporteert.

Wat zijn voorbehouden handelingen?

Om te zorgen voor een veilige gezondheidszorg,  is er wetgeving zoals de Wet BIG. Een voorbehouden handeling is een handeling die alleen door een specifieke medische beroepsgroep mag worden gedaan, zoals injecteren. Naast de voorbehouden handelingen zijn er de risicovolle handelingen. Degene die de handeling ondergaat, loopt hierbij risico.

Degene die de risicovolle of voorbehouden handeling uitvoert, moet aantoonbaar weten wat zij of hij doet. E–learning is hierbij handig omdat je kennis bijhoudt op een moment dat het jou uitkomt. En doordat je, als je nog eens iets wilt nazoeken, dit makkelijk kunt doen in de e–learning. Lees hier meer

Wat is het verschil tussen voorbehouden en risicovolle handelingen?

Een voorbehouden handeling is een risicovolle handeling die alleen door artsen mag worden gedaan.  Een risicovolle handeling mag de arts (verloskundige of tandarts) laten uitvoeren door een verpleegkundige of verzorgende IG. Voor zowel voorbehouden als risicovolle handelingen geldt dat degene die de handeling uitvoert, bevoegd en bekwaam moet zijn.

Bevoegd betekent dat je er de juiste diploma’s voor hebt. Bekwaam betekent dat je beschikt over de juiste kennis en over de juiste vaardigheden. Je moet kunnen aantonen dat je je kennis en vaardigheden op peil houdt door scholing. Overigens geldt voor alle handelingen in de zorg, dat degene die ze professioneel uitvoert, er bekwaam in moet zijn. Lees hier meer

Zijn de e-learnings gebaseerd op de Vilansprotocollen?

Ja, de e-learnings zijn gebaseerd op de Vilansprotocollen. Daarnaast baseren we de e-learning ook op de Nederlandse wetgeving, denk aan de Wet zorg en dwang, de wet BIG en landelijke richtlijnen zoals hygiënerichtlijnen.

 

Zijn de e-learnings geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V?

Jazeker! Alle e–learnings voor niveau 3 en hoger zijn geaccrediteerd. In het Welkom zie je altijd hoeveel accreditatiepunten je krijgt. In onze leeromgeving zit een automatische koppeling, dus als jij de e-learning hebt gehaald en je BIG- of relatienummer juist hebt ingevuld, dan worden je punten daar automatisch doorgegeven. Easy!

Voldoen de e-learnings voor het KIWA keurmerk?

Ja, het KIWA keurmerk schrijft voor dat je op de hoogte moet zijn van up to date vakkennis en je moet kunnen aantonen dat jij die kennis hebt opgenomen. Dan kan door je certificaat te uploaden in je KIWA omgeving.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.