Twee weken terug belde Christel, opleidingscoördinator van 1 van mijn klanten. “Voor intramuraal willen we ook met Omaha gaan werken. Nu vroegen we ons af of jij daar ook een e-learning voor hebt.” Jazeker, die hebben we: e-learning Omaha System voor intramuraal. Nu ook veel organisaties voor intramuraal overgaan op het werken met een ECD, kan ik me voorstellen dat als Christel die vraag heeft, jij die misschien ook hebt. Daarom zet ik de verschillende versies hier onder elkaar voor je.

Omaha System voor intramuraalPG, Somatiek en Geriatrische Revalidatie

Cursisten staan centraal bij E-learning Made Easy. Nu zeggen meerdere opleidingsinstituten dat, maar wij voeren dat daadwerkelijk door. Een cursist leert door te oefenen. Maar het scheelt heel erg of in de oefening een algemene situatie wordt gegeven of dat het een oefening is met een situatie die de cursist elke dag tegen zou kunnen komen. Daarom hebben we voor intramuraal verschillende e-learning cursussen gemaakt.

Stuur me de brochure

Aanmelden

We hebben er een voor verzorgenden en verpleegkundigen op een somatische afdeling, op een PG afdeling en op de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). Zo krijgt de cursist altijd voorbeelden zij/hij ook daadwerkelijk tegenkomt.

Oefenen met alle domeinen van Omaha

In de e-learning krijgt de cursist eerst een korte uitleg over Omaha. Wat is de achtergrond? Waar komt het vandaan? En in de 2e module gaan ze aan de slag met herkenbare praktijksituaties uit hun eigen setting. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat het omgevingsdomein bij PG meer gaat over emotionele veiligheid bieden en bij GRZ om fysieke veiligheid.

Ze gaan aan de slag met alle 4 de domeinen en oefenen op die manier met het opstellen of bijstellen van een zorgplan. Bij elk domein wordt een ander onderdeel van Omaha extra uitgelicht. Zoals bijvoorbeeld het scoren van de huidige situatie en de streefscore.

Omaha System lezen en erin rapporteren

Niet elke medewerker hoeft zelf een zorgplan op te stellen met Omaha. Maar ook deze medewerkers hebben behoefte aan scholing, want ze moeten Omaha kunnen lezen en ze moeten erin kunnen rapporteren.

De e-learning Omaha System in Beeld bestaat uit 2 korte modules. In de eerste module leren ze werken met Omaha System. Zo leren ze bijvoorbeeld dat de actie Behandelen in Omaha wel degelijk voor hen kan zijn en wat ze dan doen. In de 2e module gaan ze aan de slag met praktijkvoorbeelden in Omaha en hoe ze daarover op een juiste wijze rapporteren.

Omaha in ONS van Nedap, MijnCaress en Pluriform

De organisatie gaat met Omaha werken en dat zal in de meeste gevallen ook betekenen dat er een ECD komt. Ook het werken met een ECD vraagt wat van medewerkers. Op verzoek hebben we daarom aan de e-learning Omaha een korte kennismakingsmodule toegevoegd over werken met Omaha in het ECD. In bijvoorbeeld de module Omaha System in ONS maakt de cursist kennis met de 15 belangrijkste schermen in ONS. De module is niet bedoeld als vervanging van een knoppentraining, maar ondersteunt hierbij.

Mocht je werken met een ander ECD, dan bespreken we graag de mogelijkheden om ook hiervoor een module aan te maken.

Maatwerk

Elke organisatie is uniek. Natuurlijk denken we graag met je mee hoe de leerdoelen van de organisatie bereikt worden en wat daarvoor nodig is. Daarnaast hebben we inmiddels aardig wat ervaring met de implementatie van Omaha en hebben we collega’s die hier in meerdere organisaties mee aan de slag zijn geweest. We helpen ook graag de organisatie waar jij werkt op weg. Je kunt de brochure opvragen of een mail sturen naar welkom@elearningmadeeasy.nl

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.