Juist met vakantie en uitval van vaste krachten merk je hoeveel handelingen die gewoonlijk zonder toelichting gedaan worden, helemaal niet zo standaard zijn. Wat ook wel weer logisch is, want geen enkele zorgvrager of situatie is standaard.

Nieuwe collega’s een goede basis

Maar het is wel lekker als de nieuwe collega’s een goede basis hebben. Zodat zij vanuit die basis de bijzonderheden van elke zorgvrager kunnen toevoegen. Sommige van onze klanten zetten e-learning in juist bij nieuwe en tijdelijke medewerkers. En dat doen ze vanwege 2 redenen.

Op die manier zijn deze collega’s goed voorbereid op de werkzaamheden die ze gaan doen. Fijn voor henzelf, fijn voor de vaste medewerkers die ervan uit kunnen gaan dat die basis er is. En ten tweede: het is een prima manier om te zien hoe gemotiveerd en communicatief de nieuwe collega is. Doet iemand de e-learning binnen de afgesproken tijd? Communiceert ze hierover als dat bijvoorbeeld niet of niet helemaal lukt? Dat is ontzettend waardevol als er veel nieuwe collega’s instromen.

Van start met e-learning

Juist deze zomer verwachten zorgorganisaties veel nieuwe collega’s nodig te hebben. En er komen veel open sollicitaties omdat banen in andere sectoren verdwijnen. In de zorg zijn mensen nodig, maar wel mensen met verstand van zorg. Met e-learning kun je daar een start mee maken.

e-learning voor vakantiekrachtenWe doen dit bij 2 organisaties met Basiszorg, waarin de adl taken centraal staan met uiteraard ook veel aandacht voor eigen regie en signaleren. Naast de e-learning verzorgen deze organisaties in kleine groepen aanvullend een vaardighedentraining. En wist je dat we met Oppstap een samenwerkingspartner hebben die de organisatie kan ondersteunen met klassikale scholing en of vaardighedentrainingen?

En bij 3 andere organisaties doen we iets vergelijkbaars rond huishoudelijke ondersteuning en doen de nieuwe collega’s het Stof genoeg pakket. De cursist leert wat schoonmaken in de ouderenzorg inhoudt, over fysieke belasting en bejegening, signaleren en omgaan met dementie. Om maar een paar onderwerpen te noemen.

Geïnteresseerd hoe je e-learning in kunt zetten voor nieuwe of tijdelijke medewerkers? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden En mocht je twijfelen of dat nog zinvol is met de zomer al zo kort voor de deur? We kunnen dit in 5 werkdagen inregelen. Dit kan via onze leeromgeving of met LTI in jullie eigen leeromgeving.

 

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.