Waarom heb je een auteurstool nodig? Een auteurstool kun je nodig hebben om twee redenen:

1. Sommige leerplatforms bieden alleen de mogelijkheid om content te gebruiken die in een externe auteurstool is ontwikkeld. In het platform zelf kun je geen e-learningcontent ontwikkelen.

2. Je wilt e-learning maken die verschillende soorten toetsvragen en interactiviteit biedt voor de deelnemer. In een auteurstool kun je content aantrekkelijker en leerbaarder maken voor je cursisten.

Wat kun je met een auteurstool?

Wat je kunt met een auteurstool verschilt per tool. In een auteurstool heb je vaak verschillende manieren om lesstof te presenteren. Door die visuele presentatie kun je een cursist iets duidelijk maken wat met woorden moeilijk is.

In een tijdslijn kun je bijvoorbeeld verschillende soorten beurten voor schoonmaakwerkzaamheden zetten. Daardoor wordt ook duidelijk wat de relatie is tussen de ene en de ander soort schoonmaakbeurt.

Of je kunt cursisten een vraag stellen, waarop ze kiezen uit verschillende antwoordmogelijkheden. De cursist wordt aangemoedigd om diverse antwoorden uit te proberen. Sommige antwoorden zijn het best (groen), sommige antwoorden zijn niet fout, maar ook niet het best (oranje) en sommige antwoorden zijn fout (rood). Zo kun je meer bieden dan alleen de antwoorden goed en fout.

In een auteurstool geef je niet alle informatie direct aan de cursist, maar neem je deze mee in een situatie die hij of zij ook zou kunnen tegenkomen. Hierdoor vergroot je de betrokkenheid van de cursist en laat je de cursist meedenken wat hijzelf in een situatie zou doen. Hier zie je een voorbeeld over een manager die ‘iets’ moet met een e-learning over voedselveiligheid en interactiviteit.

Nu heb je een idee wat een auteurstool voor je kan doen.

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.