Blog
Infectiepreventie verbeteren in de ghz en vvt
Onlangs deed IGJ een onderzoek in de gehandicaptenzorg naar infectiepreventie. Na Corona had de Inspectie verwacht dat hiervoor meer bewustzijn is bij medewerkers en organisatie. (meer…)
Wet zorg en dwang in de thuiszorg
Sinds 2020 is de Wet zorg en dwang van toepassing. En omdat de wet geldt voor alle zorgvragers met dementie (en mensen met een verstandelijke beperking) geldt de wet ook als deze zorg door de thuiszorg wordt gedaan. (meer…)
Wat is het verschil tussen voorbehouden en risicovolle handelingen?
De voorbehouden en risicovolle handelingen worden vaak in 1 adem genoemd, net als bevoegd en bekwaam. Maar ze verschillen flink van elkaar, net als bevoegd en bekwaam. (meer…)
Fijne kerstdagen en een allemachtig prachtig 2023
Dit weekend heb ik eindelijk mijn kerstboom neergezet en alle lampjes, stalletjes en rendieren uitgestald. Buiten was het zo koud, dat de buitenlichtjes nog even moesten wachten. (meer…)
Medicatiefout: wat nu?
Wist je dat er in Nederland naar schatting jaarlijks 40.000 tot 50.000 ziekenhuisopnames plaatsvinden vanwege medicatiefouten? Dat zijn er ontzettend veel. Hoe ontstaan die fouten en wat doe je als je een medicatiefout maakt of ziet? (meer…)
Met Omaha System een zorgplan maken
Hoe maak je een verpleegplan met Omaha? Als je gewend bent om bijvoorbeeld een zorgplan te maken met de Nanda, dan weet je dat dit vanuit de diagnose start. Bij Omaha System ga je echter uit van het aandachtsgebied; het is probleemgestuurd. (meer…)
Kwetsbare ouderen en de 5 reuzen
Zorgvragers blijven tegenwoordig langer thuis wonen. Dat betekent dat je ook vaker met kwetsbare ouderen te maken krijgt. Wat zijn dan signalen waar je extra op moet letten? Kwetsbare ouderen Kwetsbare ouderen zijn ouderen die meerdere aandoeningen tegelijk hebben. En door deze combinatie van aandoeningen hebben ze een grotere kans op problemen. Zoals bijvoorbeeld een[...]
Ergonomisch werken in de zorg
Het ziekteverzuim in de zorg is hoog. En daar zijn verschillende oorzaken voor. Denk aan het personeelstekort en de nasleep van Corona. Een ander belangrijk aspect is dat je in de zorg regelmatig zorgvragers verplaatst en ondersteunt bij verplaatsen. Dat is zwaar lichamelijk werk, zeker ook omdat er in de zorg veel oudere medewerkers zijn.[...]
Omgaan met NAH voor zorgprofessionals
Met gepaste trots stel ik je voor aan onze nieuwe e–learning: Omgaan met NAH, Niet Aangeboren Hersenletsel. Al voelt het minder feestelijk omdat het onderwerp van deze e–learning voor 1 van onze collega’s ineens werkelijkheid is geworden (omwille van de privacy, begrijp je vast dat ik niet dieper op de situatie wil ingaan).
Ergonomisch tillen in de zorg
Werken in de ouderenzorg is zwaar. Ook als je werkt in de huishoudelijke zorg. Want als huishoudelijke hulp til je heel wat af. De stofzuiger, emmers met water, het matras bij bed opmaken. En niet te vergeten: daar tel je bij op wat je privé tilt, zoals bijvoorbeeld je boodschappen, (klein)kinderen, wasmanden met was. Verkeerd[...]
Gratis
Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.
Over E-learning Made Easy
E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.