Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

E-learning Activiteiten organiseren

E-learning over het organiseren en begeleiden van activiteiten in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Het organiseren en begeleiden van activiteiten voor zorgvragers was voorheen de taak van collega’s die daar speciaal opgeleid voor waren: de activiteitenbegeleiders.

Maar door aanhoudende bezuinigingen zijn die collega’s er vaak niet meer en krijgen zorgvragers minder invulling van hun dag.

En da’s best jammer. Leuke activiteiten kunnen zoveel brengen voor zorgvragers. Lol, beweging, plezierig tijdverdrijf, ongemerkt iets leren. Maar ook afleiding, in tijden van Corona.

E-learning Activiteiten organiseren zorgvragers

Leuke én passende dagbesteding is nog best lastig

Tegenwoordig is activiteitenbegeleiding onderdeel van het takenpakket van woonkamerbegeleiders, helpenden en verzorgenden. Zorgverleners die niet of heel beperkt opgeleid zijn op het gebied van dagbesteding. Hoe kun je dan leuke en passende activiteitenbegeleiding verwachten?

Inspiratie voor activiteitenbegeleiding nodig?

Dat kan! Met onze e-learning Activiteiten organiseren, waarmee cursisten een goede basis leggen voor het organiseren en begeleiden van activiteiten. Want wat is eigenlijk het doel van een activiteit? Hoe maak je een activiteit zo dat alle zorgvragers van een afdeling mee kunnen doen? En hoe motiveer je de club? In de cursus antwoord op al deze vragen én natuurlijk boordevol inspiratie voor creatieve, technische, sportieve, sociale, ontspannende en lollige activiteiten.

De e-learning is beschikbaar in 2 cursussen:

  1. Activiteiten organiseren voor de ouderenzorg
  2. Activiteiten organiseren voor de gehandicaptenzorg

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.