Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

Medicatieveiligheid toedienen, aanreiken, klaarzetten

In Nederland sterven jaarlijks meer mensen door fouten met medicatie dan in het verkeer. Daarom hebben landelijke branche-, beroeps- en cliëntenorganisaties zich verenigd in het Platform medicatieveiligheid en gezamenlijk de Veilige principes in de medicatieketen voor verpleging, verzorging en thuiszorg opgesteld (ActiZ, KNMP, NVZA, Verenso, BTN, LHV, NHG, LOC, PFN, V&VN).

Medicatieveiligheid is een verantwoordelijkheid die verzorgenden en verpleegkundigen delen met ondermeer artsen, apothekers, zorgvragers, mantelzorgers en zorgorganisaties. Natuurlijk is het dan van belang dat je goed weet wie welke rol vervult in de keten en wat taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn.

In de e-learning gaat de cursist aan de slag met deze onderwerpen. Door de vele praktijkvoorbeelden en interactieve vragen wordt de kennis gelijk al toegepast en krijgt de cursist nuttige feedback op de keuzes die zij/hij maakt.

E-learning Medicatie toedienen aanreiken klaarzetten

Wat leer je met e-learning Medicatieveiligheid?

  • de 6 stappen van de medicatieketen en wie daarin welke verantwoordelijkheid heeft
  • de basisprincipes omtrent medicatie zoals indicatie, bijwerking, therapietrouw, contraindicatie, wisselwerking, werkingsduur
  • waar zij/hij informatie over medicijnen vindt, zoals bijwerkingen
  • de verschillende toedieningsvormen en -wegen van medicijnen
  • over de verschillende ondersteuningsinstrumenten van het IVM en wanneer deze toepasbaar zijn, waaronder het rode vlaggen instrument en signaleringsinstrument

Meer leren?

Op zoek naar e-learning rond een ander onderwerp of voor een andere doelgroep?

Wij bieden betaalbaar maatwerk. Meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.