Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

E-learning Omgaan met delier

E-learning over het herkennen en begeleiden van een delier

Een delier komt veel voor, maar is niet altijd even zichtbaar. Een delier wordt om die reden vaak laat ontdekt, of zelfs gemist. En dat is zorgwekkend. Hoe langer een delier duurt, hoe meer de zorgvrager achteruitgaat.

Een delier brengt onrust

Die achteruitgang, de acute verwardheid en het verstoorde bewustzijn zijn heel akelig voor de zorgvrager. Het geeft onrust en is ingrijpend. Belangrijk dus dat de zorgprofessional een delier zo snel mogelijk signaleert en behandelt.

e-learning omgaan met delier

Ieder delier is anders

Maar signaleren van een delier is lastig. Dat komt omdat een delier er bij iedere zorgvrager anders kan uitzien. De ene zorgvrager wordt opgewonden en maakt zich kwaad, de ander staart voor zich uit en ontwijkt oogcontact.

Daarnaast kan het lastig zijn een delier van een depressie of dementie te onderscheiden. Want is er sprake van een delier of is de zorgvrager vergeetachtig of misschien somber?

E-learning over het herkennen en begeleiden van een delier

Hoe kan een delier dan toch tijdig gesignaleerd worden door zorgprofessionals? Dat kan met de e-learning Delier! In deze e-learning alles over het ontstaan van een delier en het herkennen van de verschillende verschijningsvormen. Daarnaast gaat de module ook in op het begeleiden bij onrust en het achterhalen van de oorzaak. Zijn het de nieuwe medicijnen van meneer? Of komt ligt de blaasontsteking ten grondslag van zijn delier? De cursist leert hoe snel in te grijpen bij acute verwardheid.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.