E-learning Omgaan met delier

E-learning over het herkennen en begeleiden van een delier

Een delier komt veel voor, maar is niet altijd even zichtbaar. Een delier wordt om die reden vaak laat ontdekt, of zelfs gemist. En dat is zorgwekkend. Hoe langer een delier duurt, hoe meer de zorgvrager achteruitgaat.

Een delier brengt onrust

Die achteruitgang, de acute verwardheid en het verstoorde bewustzijn zijn heel akelig voor de zorgvrager. Het geeft onrust en is ingrijpend. Belangrijk dus dat de zorgprofessional een delier zo snel mogelijk signaleert en behandelt.

Ieder delier is anders

Maar signaleren van een delier is lastig. Dat komt omdat een delier er bij iedere zorgvrager anders kan uitzien. De ene zorgvrager wordt opgewonden en maakt zich kwaad, de ander staart voor zich uit en ontwijkt oogcontact.

Daarnaast kan het lastig zijn een delier van een depressie of dementie te onderscheiden. Want is er sprake van een delier of is de zorgvrager vergeetachtig of misschien somber?

E-learning omgaan met delier

  • lekker relaxed leren; op je eigen moment en tempo

  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

 

E-learning over het herkennen en begeleiden van een delier

Hoe kan een delier dan toch tijdig gesignaleerd worden door zorgprofessionals? Dat kan met de e-learning Delier! In deze e-learning alles over het ontstaan van een delier en het herkennen van de verschillende verschijningsvormen. Daarnaast gaat de module ook in op het begeleiden bij onrust en het achterhalen van de oorzaak. Zijn het de nieuwe medicijnen van meneer? Of komt ligt de blaasontsteking ten grondslag van zijn delier? De cursist leert hoe snel in te grijpen bij acute verwardheid.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Goede uitleg, duidelijke vragen, leerzaam en erg leuk om te doen en maken!

Marissa, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.