Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

E-learning Omgaan met dementie

E-learning over begeleiden en ondersteunen bij zorgvragers met dementie

Dementie is een ingrijpend en complex ziektebeeld. Ingrijpend omdat het niet alleen impact heeft op de zorgvrager, maar ook heftig en verdrietig kan zijn voor familie en naasten. Dementie is complex omdat er veel verschillende vormen zijn. Denk aan Alzheimer, vasculaire dementie, fronto-temporale dementie. Vormen die verschillende gevolgen hebben en om een andere benadering vragen. Hoe ga je om met zo’n moeilijk ziektebeeld als dementie?

De beste zorg bij dementie

Als zorgprofessional wil je zorg van kwaliteit geven. Hoe doe je dat bij een zorgvrager met dementie? Hoe maak je goed contact? Hoe ga je om met vergeetachtigheid en verwardheid? Corrigeer je de zorgvrager als hij het even niet meer weet? Of een verkeerd antwoord geeft? Of negeer je het en praat je eroverheen?

e-learning omgaan met dementie

Hoe ga je om met veranderingen bij dementie

Bij dementie gaat de werking van de hersenen achteruit. Een zorgvrager met dementie kan daardoor moeite hebben met het volgen van een gesprek, het onthouden van afspraken of het zetten van een kopje koffie. Bij dementie verandert ook het gedrag van de zorgvrager. Het kan zijn dat emoties zoals achterdocht of onrust de overhand nemen, het kan ook zijn dat de stemming ineens omslaat naar angst of agressie. Depressie en apathie kunnen ook voorkomen bij dementie.

En dat maakt dementie moeilijk. De ziekte maakt de zorgvrager langzaam onherkenbaar.

Dat is lastig voor de hem- of haarzelf, maar ook voor zijn naasten en omgeving. Het kan pijnlijk zijn dat iemand zo verandert en langzaam zichzelf niet meer is.

Goed begeleiden bij dementie

Met de e-learning Omgaan met dementie leren zorgprofessionals over het begeleiden en ondersteunen bij dementie. De module gaat in op de verschillende vormen en symptomen van dementie en hoe je deze het beste kunt benaderen. Daarnaast gaat het over omgaan met ander gedrag, onrust, slaapproblemen en verbloemingsgedrag. We bespreken hoe je de mantelzorger(s) kan ontlasten en hoe je familie en vrienden kan betrekken in het proces.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.