Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

E-learning Voeding en vocht

E-learning over het begeleiden bij ondervoeding, overgewicht en uitdroging in de zorg

Voeding en vocht is zo basis, dat je bijna zou vergeten hoe belangrijk het is. Want wist je dat ondervoeding in het verpleeghuis veel voorkomt? En dat zorgvragers met overgewicht ondervoed kunnen zijn? Het binnenkrijgen van te veel of juist te weinig voeding kan voor grote gezondheidsrisico’s en problemen zorgen. Belangrijk dus dat er aandacht is voor voeding en vocht.

Want voeding en vocht zijn van levensbelang. En hebben bovendien ook een sociale functie: het brengt mensen bij elkaar. Daarnaast heeft iedere zorgvrager andere behoeften en dieetvoorschriften. Voldoende kennis over voeding en vocht is dus een must voor het verlenen van optimale zorg aan de zorgvrager.

E-learning Voeding en Vocht

Wit of bruin brood?

En hoe verleen je die optimale zorg? Hoe motiveer je om de zorgvrager extra te laten drinken op een warme dag? Hoe verzorg je een tussendoortje bij zorgvragers met ondergewicht?  En zou je bruin brood voorstellen bij een zorgvrager met overgewicht? Of houd je het liever bij wit brood? Voeding en vocht zijn brede onderwerpen. Best lastig om dan te bepalen wat je eigenlijk moet weten.

Alles over voeding en vocht in de e-learning

Wij hebben voor jouw collega’s de belangrijkste en actuele kennis over voeding en vocht verzameld in de e-learning. Natuurlijk is de e-learning weer super praktijkgericht zodat je er écht wat van leert en je inspiratie krijgt voor de zorgvragers die jij begeleidt en ondersteunt. In de cursus alles wat je moet weten over gezonde voeding, ondervoeding, overgewicht en uitdroging. In het bijzonder ook aandacht voor sondevoeding, een zoutarm dieet, voeding bij diabetes en voeding in combinatie met medicijnen.

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.