E-learning Voeding en vocht

Begeleiden bij ondervoeding, overgewicht en uitdroging in de zorg

Voeding en vocht is zo basis, dat je bijna zou vergeten hoe belangrijk het is. Want wist je dat ondervoeding in het verpleeghuis veel voorkomt? En dat zorgvragers met overgewicht ondervoed kunnen zijn? Het binnenkrijgen van te veel of juist te weinig voeding kan voor grote gezondheidsrisico’s en problemen zorgen. Belangrijk dus dat er aandacht is voor voeding en vocht.

Want voeding en vocht zijn van levensbelang. En hebben bovendien ook een sociale functie: het brengt mensen bij elkaar. Daarnaast heeft iedere zorgvrager andere behoeften en dieetvoorschriften. Voldoende kennis over voeding en vocht is dus een must voor het verlenen van optimale zorg aan de zorgvrager.

e-learning voeding en vocht

  • lekker relaxed leren: op je eigen moment en tempo
  • inclusief instructiefilmpjes, praktijkvoorbeelden en oefeningen
  • te volgen op laptop, tablet of smartphone
  • ook beschikbaar na afronding (alle kennis in je broekzak)
  • automatische accreditatie na de toets

Wit of bruin brood?

En hoe verleen je die optimale zorg? Hoe motiveer je om de zorgvrager extra te laten drinken op een warme dag? Hoe verzorg je een tussendoortje bij zorgvragers met ondergewicht?  En zou je bruin brood voorstellen bij een zorgvrager met overgewicht? Of houd je het liever bij wit brood? Voeding en vocht zijn brede onderwerpen. Best lastig om dan te bepalen wat je eigenlijk moet weten.

Alles over voeding en vocht in de e-learning

Wij hebben voor jouw collega’s de belangrijkste en actuele kennis over voeding en vocht verzameld in de e-learning. Natuurlijk is de e-learning weer super praktijkgericht zodat je er écht wat van leert en je inspiratie krijgt voor de zorgvragers die jij begeleidt en ondersteunt. In de cursus staat alles wat je moet weten over gezonde voeding, ondervoeding, overgewicht en uitdroging. In het bijzonder ook aandacht voor sondevoeding, een zoutarm dieet, voeding bij diabetes en voeding in combinatie met medicijnen.

Leren=Leuk

Deze e–learning is beschikbaar als onderdeel van de Leren=Leuk Academie. Ons aanbod waarmee je voor elk functieniveau beschikt over een complete leerlijn. Voor medewerkers van niveau 1 tot en met niveau 6. Lees hier meer over dit aanbod of  klik hier als je zzp-er bent.

Ik had niet gedacht dat ik het prettig zou vinden, een cursus op de computer. Maar ik vond het allemaal heel duidelijk.
De lesblokken, filmpjes en plaatjes zijn me goed bevallen.

Brigitta, cursist

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging, en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend. Je hebt dus constant kennis nodig: om iets nieuws te leren, om na te zoeken hoe iets zit of om te checken of je een handeling nog wel goed uitvoert.

Met onze Leren = Leuk Academie kan dat allemaal.
We hebben 70+ e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag?  Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op!

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.