Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor zorg en welzijn

Algemeen

Blijft lesstof openstaan?

Ja, de lesstof blijft 365 dagen beschikbaar.

Op het certificaat staan mijn gegevens niet goed. Wat nu?

Gelukkig kun je dit makkelijk zelf in orde maken. In de rechterbovenhoek zie je jouw naam, klik daar op. En kies in het volgende scherm voor wijzigen profiel. Daar kun je jouw gegevens aanpassen. Vervolgens kun je het certificaat opnieuw downloaden en dan staan daar nu de juiste gegevens.

Mijn accreditatiepunten zijn niet doorgegeven.

Controleer eerst of je bij het blokje PE online de juiste gegevens hebt staan. Je relatienummer van het kwaliteitsregister V&V is maar 6 cijfers, het BIGnummer 11, dus dat het relatienummer is makkelijker en minder foutgevoelig. Staat dit goed?

Dan naar stap 2: staat jouw profiel bij het kwaliteitsregister open? Om de punten te ontvangen, moet je akkoord gaan met de voorwaarden. Open hiervoor je account en ga akkoord.

Staat dit allemaal correct ingesteld? Check dan of je het certificaat hebt gedownload. Het downloaden van het certificaat is namelijk het startpunt voor het doorgeven van het accreditatiepunt. Alle accreditatiepunten van die dag worden ’s nachts om 1 uur verwerkt.

Ik ben net lid geworden van het kwaliteitsregister. Kunnen mijn punten die ik al eerder haalde worden doorgegeven?

Dat kan alleen voor de accreditatiepunten van e-learning Vakbekwaam Indiceren met Omaha System (zie uitzondering), voor alle andere punten geldt dat we dit niet doen. Uiteraard kun je het certificaat/ de certificaten uploaden en wegschrijven onder Overige deskundigheidsbevorderende activiteiten (ODA). Hier de link naar het kwaliteitsregister.

Uitzondering: de punten voor e-learning Vakbekwaam Indiceren omdat we daar veel cursisten hebben die net van de opleiding zijn en nog geen BIG nummer hebben en dus ook nog niet in konden schrijven bij het kwaliteitsregister. Mail hierover met support@lerenisleuk.nl en vermeld in de mail je voornaam, achternaam en je BIG nummer of relatienummer kwaliteitsregister.

Vakbekwaam indiceren

Moet ik technisch zijn om de online intervisie te volgen?

Nee hoor, gewoon goed de instructie lezen die we meesturen. Het is handig om de intervisie op een apparaat te doen waarop jij voldoende rechten hebt: je moet een klein programmaatje downloaden. Op een ipad of iphone (kan ook!) heb je dan het wachtwoord nodig van het iTunes account.

Hoe lang doe je over de cursus?

De cursus duurt ongeveer 10 uur. Je kunt zelf bepalen hoe kort of hoe lang je erover doet: je hebt een jaar lang toegang tot de e-learning en alle ondersteunende materialen.

Krijg ik toegang tot een ECD?

Nee, in de e-learning leer je hoe je een zorgplan opstelt met Omaha System. Ook krijg je uitleg hoe Omaha werkt in het ECD van ONS/Nedap, Pluriform en MijnCaress.

Ik twijfel tussen e-learning Klinisch Redeneren met Omaha System en e-learning Vakbekwaam Indiceren. Hoe kan ik kiezen?

Vraag je af wat je wilt leren. Wil je leren hoe je een indicatie met Omaha Systemstelt, hoe het zit met de wet- en regelgeving, aan welke voorwaarden de indicatie moet voldoen? Dan is e-learning Vakbekwaam Indiceren voor jou.

Wil je leren hoe je een zorgplan opstelt in Omaha System? Dan is de e-learning Klinisch Redeneren met Omaha System voor jou.

Hoeveel accreditatiepunten krijg je met deze e-learning?

De e-learning Vakbekwaam Indiceren met Omaha System is geaccrediteerd voor 10 studiepunten. We geven deze op elke eerste werkdag van de maand door aan het Kwaliteitsregister.

 

Voldoe ik aan de scholingseisen van Indiceren als ik deze e-learning heb gevolgd?

Ja, de e-learning is opgesteld volgens het Normenkader. En voldoet daarmee aan de scholingseisen van indiceren. Je moet niveau 5 hebben om te mogen indiceren. Soms mag een niveau 4 voorbereidende werkzaamheden doen. Ben je niveau 4 zorg dan dat je hierover afspraken met een collega of collegazorgorganisatie maakt. Twijfel je of je niveau 5 bent, lees hier verder.

Ben ik niveau 5 verpleegkundige?

Voor het indiceren is besloten dat alleen niveau 5 verpleegkundigen dit mogen doen. Dat ben je met een:

  • HBO-V diploma
  • inservice A opleiding met wijkaantekening
  • HBO MGZ diploma
  • verpleegkundig masterdiploma,
  • inschrijving bij het kwaliteitsregister als wijkverpleegkundige

Je bent géén niveau 5 verpleegkundige als je bijvoorbeeld een HBO Fysiotherapie, HBO Casemanagement of HBO Welzijn hebt gedaan. Dit is door onder andere de zorgverzekeraars en de beroepsorganisatie V&VN bepaald.

Mag ik de e-learning Vakbekwaam Indiceren doen als ik geen niveau 5 verpleegkundige ben?

Natuurlijk mag je de e-learning doen. Maar! De vraag is wat jouw doel is met het volgen van de e-learning. Als jij collega’s wilt ondersteunen, vanuit je taak als opleidingsfunctionaris indicatiestellers wilt ondersteunen, als dementieconsulent wilt weten hoe een indicatie wordt gesteld, het wettelijk kader wilt kennen: das allemaal prima en van harte welkom!

Maar als jijzelf indicaties wilt stellen en je bent geen niveau 5, ga dan eerst op zoek naar een organisatie die hierover afspraken met de zorgverzekeraar. We willen zeker niet de illusie wekken dat je als niveau 4 deze e-learning doet, dat je dan mag indiceren.

Niet zeker of je niveau 4 of 5 bent? Lees dan hier verder.

Voorbehouden handelingen

Zijn de certificaten inbegrepen?

Jazeker!

Zijn de e-learnings geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V?

Jazeker! In onze leeromgeving zit een automatische koppeling, dus als jij de e-learning hebt gehaald en je BIG- of relatienummer juist hebt ingevuld, dan worden je punten daar automatisch doorgegeven.

Voldoen de e-learnings voor het KIWA keurmerk?

Ja, het KIWA keurmerk schrijft voor dat je op de hoogte moet zijn van up to date vakkennis en je moet kunnen aantonen dat jij die kennis hebt opgenomen. Dat kan door je certificaat te uploaden in je KIWA omgeving.

Zijn de e-learnings gebaseerd op de Vilansprotocollen?

Ja, de e-learnings zijn gebaseerd op de Vilansprotocollen. Daarnaast baseren we de e-learning ook op andere protocollen en richtlijnen zoals van de V&VN. Daarnaast leggen we het verband met wetten en regelgeving waaraan je je moet houden.

Wat als ik zak voor een toets?

Dan is er een herkansing. En als je zakt voor de herkansing, dan kun je contact opnemen met de helpdesk via support@lerenisleuk.nl. Zij zetten dan voor jou een nieuwe toetspoging open.

 

Toetsen jullie de voorbehouden handelingen ook af?

We bieden aftoetsmogelijkheden aan op verschillende plekken in Nederland. Daarbij gaan we ervan uit dat je de handeling in je dagelijkse praktijk regelmatig doet. Tijdens het aftoetsen laat je zien dat je de handeling volgens het Vilansprotocol uitvoert. Er is een trainer aanwezig en je werkt in koppels met medecursisten voor het aftoetsen.

Meer informatie over Aftoetsen
 

Wat als ik bepaalde handelingen wil trainen?

Een handeling trainen verschilt van aftoetsen. In een training krijg je uitleg, toelichting en ga je oefenen. Op aanvraag kunnen we handelingen trainen, bijvoorbeeld een handeling die jij of je team of jij en collega’s al een tijd niet meer hebben gedaan. Minimumaantal deelnemers is 6, maximumaantal is 10.

Wil je een bepaalde handeling trainen? Klik dan op de button voor meer info .

 Meer informatie over Inoefenen

Voldoe ik aan de eisen als ik de e-learnings Voorbehouden handelingen heb gevolgd?

Als je in de zorg werkt, moet je jouw kennis en vaardigheden regelmatig bijwerken. Voor kennis kun je dat via onze e-learning doen. De vaardigheden aftoetsen kun je vanaf maart/april via ons organiseren, maar als je (af en toe) in een organisatie werkt kun je daar ook vaak vragen om aftoetsing.

E-learning Klinisch Redeneren met Omaha System

Hoe lang doe je over de cursus?

De cursus duurt ongeveer 5 uur. Je kunt zelf bepalen hoe kort of hoe lang je erover doet: je hebt een jaar lang toegang tot de e-learning en alle ondersteunende materialen.

Krijg ik toegang tot een ECD?

Nee, in de e-learning leer je hoe je een zorgplan opstelt met Omaha System. Ook krijg je uitleg hoe Omaha werkt in het ECD van ONS/Nedap, Pluriform en MijnCaress.

Ik twijfel tussen e-learning Klinisch Redeneren met Omaha System en e-learning Vakbekwaam Indiceren. Hoe kan ik kiezen?

Vraag je eerst af wat je wilt leren. Wil je leren hoe je een indicatie met Omaha System stelt, hoe het zit met de wet- en regelgeving, aan welke voorwaarden de indicatie moet voldoen? En hoe je een zorgplan opstelt in Omaha System. Dan is e-learning Vakbekwaam Indiceren voor jou.

Wil je leren hoe je een zorgplan opstelt in Omaha System? Dan is de e-learning Klinisch Redeneren met Omaha System voor jou.

Hoeveel accreditatiepunten krijg je met deze e-learning?

De e-learning Klinisch Redeneren met Omaha System is geaccrediteerd voor 5 studiepunten. In de nieuwe leeromgeving worden jouw punten automatisch doorgegeven aan het Kwaliteitsregister als je lid bent en je jouw BIG- of relatienummer juist hebt genoteerd.

 

Wat als ik zak voor een toets?

Dan is er een herkansing. En als je zakt voor de herkansing, dan kun je contact opnemen met de helpdesk via support@lerenisleuk.nl. Zij zetten dan voor jou een nieuwe toetspoging open.

 

Wat is het webinar?

In het webinar bespreken we een complexe casus en maken er een zorgplan in Omaha van. Zo loop je onder leiding van een deskundige langs alle stappen en kun je vragen en twijfels voorleggen. Da’s fijn, want wat we terughoren van cursisten is dat Omaha niet moeilijk is, maar vooral heel erg anders. Omaha gaat niet uit van een verpleegkundige diagnose, maar gaat uit van het tekort. Dat is echt anders leren denken en in het begin is dat even zoeken. In het webinar kunnen we je daar nog verder mee op weg helpen.