Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen voor de ouderenzorg

E-learning Basiszorg

E-learning over ondersteunen bij ADL

In deze tijd van personeelstekorten en Corona heeft jouw organisatie wellicht dringend behoefte aan extra medewerkers die kunnen ondersteunen bij verzorgende taken. En dan liefst op korte termijn. Maar die zijn er niet en klassikaal scholen is nu ook even geen ding (als die tijd er al was).

Snel & goed opschalen

Hoe fijn is het als je snel en efficiënt kunt opschalen in medewerkers die de Basiszorg kunnen doen? En dat medewerkers goed voorbereid zijn op hun nieuwe takenpakket. Dat ze basiszorg kunnen geven waarin de zorgvrager centraal staat en de regie in handen heeft. Maar ook basiszorg waarbij nuttig gebruik wordt gemaakt van het zorgmoment, zodat achteruitgang of juiste goede dagen gesignaleerd kunnen worden.

E-learning Basiszorg ADL

Basiszorg heet niet voor niks basiszorg

Basiszorg wil je als organisatie blijven geven, ook nu. Maar dan moeten er wel voldoende medewerkers zijn. Voor veel organisaties leidt dat tot vragen hoe ze op een snelle en goede manier extra handen aan het bed krijgen.

Eigen regie en signaleren in de praktijk brengen

Basiszorg gaat over handelingen als wassen en aankleden, maar ook over intieme en persoonlijke handelingen. Denk aan scheren of helpen bij toiletgang. Er is geen verpleegkundig diploma nodig om dit te kunnen. Maar het zijn wel handelingen waarvan iedere zorgvrager andere wensen en behoeften heeft. Dat vraagt om medewerkers die weten hoe ze omgaan met nabijheid en hoe ze eigen regie in de praktijk brengen.

Omdat basiszorg intiem is en medewerkers vaak aan het bed van de zorgvrager zorg verlenen, is dit een geschikt zorgmoment om te signaleren. Maar op welke aandachtspunten let je dan? Hoe herken je achteruitgang?

Basiszorg voor niveau 1&2

Met onze e-learning gaan cursisten aan de slag met de ADL en persoonlijke verzorging, waarbij inleving, eigen regie en signaleren terugkerende onderwerpen zijn. Door herkenbare praktijksituaties gaat het voor cursisten leven en wordt basiszorg meer dan alleen ‘even onder de douche helpen’.

Het pakket is bedoeld voor niveau 1 en 2 en sluit perfect aan bij de werkzaamheden en kennis die nodig is voor dat niveau.

Het e-learningpakket Basiszorg bestaat uit de modules:

 • Wassen, douchen & baden
 • Aankleden
 • Uiterlijke verzorging
 • Mondzorg
 • Toiletgang

Met ondersteuning van docenten opgeleid voor erkend diploma

Afhankelijk van de voorkennis en eerdere werkervaring kan ondersteuning door docenten nodig zijn. Docenten bieden praktische opdrachten en zorgen voor reflectie op het handelen van de cursist. Heeft jouw organisatie daar behoefte aan? Onze samenwerkingspartner Oppstap zet onze e-learnings in bij verschillende opleidingen (Helpende plus, Assisteren bij wonen en zorg). Na voldoende afronding van het curriculum krijgen deelnemers een erkend diploma. De klassikale scholingsmomenten worden op dit moment vervangen door digitale klasmomenten. Voor meer informatie zie opstapp.nl of neem contact op met Raymond Bakker (mail naar r.bakker@oppstap.nl) .

Compleet e-learning aanbod voor niveau 1&2

Wist je dat wij een groot aanbod hebben voor niveau 1 & 2?
Het Basiszorgpakket is uit te breiden met bijvoorbeeld e-learnings als:

 • Medicatieveiligheid voor helpenden
 • Steunkousen aan- en uittrekken
 • Signaleren (waarin de meldcode aan bod komt)
 • Voeding en Vocht (over alle aspecten rond eten en drinken)
 • Basiscursus Wet zorg en dwang

Ook ons pakket Omgaan met ziekte, ook voor niveau 1&2, vormt een perfecte aanvulling op het pakket Basiszorg. Het e-learningpakket Omgaan met ziekte bestaat uit de modules:
Omgaan met …

 • Dementie
 • Parkinson
 • CVA
 • Hartfalen
 • COPD
 • MS
 • Agressie

Meer leren?

De zorg is steeds in beweging en ook medewerkers en zorgvragers veranderen voortdurend, waardoor er continu een vraag is naar kennis. Een cursist komt soms om iets nieuws te leren, soms om na te zoeken hoe iets zit en soms ter bevestiging dat ze het goed doet. Met onze Leren=Leuk Academie kan dat allemaal en hebben we e-learnings voor elk functieniveau.

Meer weten? Klik hier als je werkt voor een organisatie of klik hier als je zzp-er bent.

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord wel bij de veelgestelde vragen. Of wil je meer weten? Bel 085-876 95 99 of neem contact met ons op voor een scherp aanbod.

Gratis

Doe de gratis e-learning handhygiëne en leer alle ins en outs over handhygiëne en handen wassen.

Over E-learning Made Easy

E-learning Made Easy wil organisaties en medewerkers in de ouderenzorg  uitmuntende e-learning bieden en ook service en ondersteuning geven. Lees meer over hoe oprichter Hedwig dat samen met haar team doet.