welkom bij elearning made easy

Praktijkgerichte betaalbare e-learningoplossingen
voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Praktijkgerichte betaalbare
e-learningoplossingen
voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Beter begrijpen wat autisme betekent

Gelukkig is het alweer februari en worden de dagen alweer wat langer. En als er dan af en toe een zonnetje bij schijnt, is dat helemaal fijn. En dan lekker uitwaaien op het strand… Daar kan ik me nu al op verheugen!

Autisme is aandoening in prikkelverwerking

Voor iemand met autisme kan strand & uitwaaien een onaangenaam vooruitzicht zijn. De hersenen van iemand met autisme zijn veel minder goed in staat om informatie te filteren. Autisme is een hersenaandoening waarbij de prikkelverwerking niet goed verloopt.

Informatie in losse puzzelstukjes

Iemand met autisme krijgt veel meer informatie en die informatie staat los van elkaar, zonder verband. Daarmee wordt het strand een eindeloze verzameling prikkels: van ontelbare zandkorrels, schel licht en hard geluid van golven en schreeuwende meeuwen.

Hieronder zie je een filmpje hoe iemand met autisme informatie verwerkt.

Meer kennis is meer begrip en betere begeleiding

Als je meer kennis hebt van een aandoening zoals autisme, dan kun je een cliënt met autisme beter begrijpen en beter ondersteunen. Maar bij een complexe aandoening als autisme is het belangrijk dat de kennis aansluit bij de voorkennis van de cursist en bij zijn leerwens. En dat is precies waarom cursisten en organisaties enthousiast zijn over onze e-learnings. Want die leggen het op een begrijpelijke manier uit en met concrete voorbeelden hoe je er vervolgens mee omgaat.

Bij E–learning Made Easy hebben we steeds meer e-learnings voor de gehandicaptenzorg en ook een aantrekkelijk abonnement.

Interesse? Lees hier alles over het abonnement voor ghz of vraag direct een offerte aan.

De e-learning Omgaan met autisme is ook los te koop in onze webshop. Bekijk hem hier.