En ik ben weer terug van vakantie! Het was heerlijk, maar ik verbaas me er altijd over dat je dat gevoel van vakantie zo snel weer kwijt bent. Vooral ook omdat het ziekteverzuim in de zorg ongekend hoog is. Vanmorgen las ik dat ook het ziekteverzuim onder de jongere medewerkers met een ongekende 67,5% is gestegen.

Werken in de zorg is zwaar werk

Ziekteverzuim kent vele kanten en oorzaken. En 1 ervan is dat werken in de ouderenzorg vaak lichamelijk zwaar is. Dat geldt ook voor huishoudelijk hulpen. Organisaties zien hoe medewerkers daarmee struggelen. Want veilig en ergonomisch werken in het huishouden is nog best ingewikkeld. En daarnaast is het ook een verhaal van de combinatie tussen werk en privé.

Hoe doe je dat dan?Ergonomisch werken in het huishouden

Op verzoek van een aantal van onze klanten zijn we daarom aan de slag gegaan om een frisse e-learning te maken, waarin je als cursist aan de slag gaat met wat wel en niet mag. De eisen uit de Arbo catalogus worden uitgelegd. Daarnaast is er ook aandacht voor de wat-als-vraag. Wat als de zorgvrager niet de juiste apparaten heeft of wat als deze onveilig zijn? In de e–learning Ergonomisch en veilig werken in het huishouden krijgt de cursist verschillende mogelijkheden hoe daarmee om te gaan.

Veel praktijkvoorbeelden en foto’s

En omdat een beeld vaak veel meer zegt dan 1000 woorden, zitten er in deze e–learning extra veel foto’s. Zo zie je als cursist wat er wordt bedoeld. En natuurlijk helpen ook de vele praktijkvoorbeelden om de kennis ook daadwerkelijk te kunnen toepassen. En daar krijgen we super enthousiaste reacties van cursisten op terug. Met gemiddeld een waardering van 8,7 kun je stellen dat cursisten er blij mee zijn. Ana liet weten: “Leuk die elleboogmethode, nooit van gehoord, maar ga ik zeker doen!”

Beschikbaar voor alle Leren=Leuk abonnees

Deze module is, net als onze andere modules, natuurlijk direct beschikbaar voor de vvt organisaties met een Leren=Leuk abonnement. Ook benieuwd naar onze Leren=Leuk Academie? Neem contact met ons op of lees er meer over op onze website.

Meer weten?

Ontvang onze complete catalogus   Misschien ook interessant? Pakket huishoudelijk zorg Offerte aanvragen (vanaf 10 personen)

Artikel geschreven door:

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes is de gedreven oprichter van E-learning Made Easy. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en als trainer, was zij van mening dat er in de zorg e-learning nodig is die uitgaat van de dagelijkse praktijk en leerbehoefte van de medewerkers. In 2018 werd de Leren=Leuk Academie gelanceerd, met daarin een complete leerlijn voor elk functieniveau. Benieuwd geworden? Kom hier meer te weten over Hedwig en haar team.